Oefeningen voor je kuiten 

Als we aan het trainen van ons lichaam denken zijn je kuiten vaak niet het eerste waaraan wordt gedacht. De meeste mensen vinden hele gespierde kuiten namelijk niet zo mooi, en daarbij kijken mensen sneller naar bijvoorbeeld je been en/of buikspieren.  

Maar toch kan het erg goed zijn om gespierde kuiten te hebben, gespierde kuiten kunnen je namelijk goed beschermen tegen blessures. Daarom hieronder een aantal oefeningen die kunnen helpen bij het trainen van je kuitspieren! 

Springen tijdens je lunges  

De eerste effectieve oefening om je kuitspieren te trainen zijn lunges waarbij je springt. Je doet eigenlijk de lunge zoals je het altijd doet, het enige verschil is dat je hem springend doet. Je springt als het ware in de lunge en springt daarna door naar de lunge met weer je andere been voor. Super goed voor je kuitspieren en daarnaast burn je ook lekker je billen en benen! 

Springen tijdens je squats   

Naast dat je springt tijdens je lunges kan het voor je kuitspieren ook heel goed zijn om je squats springend uit te voeren. Houdt er rekening mee dat je er dan misschien minder kunt doen dan dat je normaal doet omdat het springen het natuurlijk veel zwaarder maakt. Maar dan ben je wel nog beter bezig, naast je kuiten train je natuurlijk ook al je andere spieren zoals je billen en benen maar ook zeker je uithoudingsvermogen. 

Springtouwen 

De derde oefening waar jij sterke kuitspieren van zult krijgen is met touwtje springen. Gewoon old skool touwtje springen, mocht je geen springtouw hebben kun je natuurlijk ook gewoon de beweging nabootsen. Het gaat namelijk om de beweging die je maakt tijdens het springen en niet om het touw zelf. Het is naast, dat het goed is voor je kuiten, eigenlijk goed voor je hele lichaam en je conditie wordt ook op de proef gesteld.  

Hardlopen  

De laatste oefening is eigenlijk niet echt een oefening maar meer een hele effectieve sport voor je kuitspieren. Hardlopen zorgt er namelijk echt voor dat je kuitspieren opvallend zullen versterken. 2x in de week 20 minuten hardlopen kan al verschil maken. De andere voordelen zijn natuurlijk ook dat hardlopen effectief is bij het afvallen en dat het je conditie en uithoudingsvermogen goed kan verbeteren.  

Sharing is caring