Eerste hulp bij vloeibare make-up 

Het aanbrengen van vloeibare make-up je zal toch even iets anders te werk moeten gaan dan met poeders. Vloeibare make-up producten zijn namelijk geweldig voor een natuurlijke look.  

Huidverzorging 

Een mooie make-up look begint allemaal met een goed gevoede huid. Begin daarom in de ochtend met het reinigen van je huid. Zo verwijder je eventuele make-up resten van de avond ervoor en ander vuil. Zorg dat je de huid goed voedt met een crème. Gebruik een oogcrème als je dat fijn vindt en vergeet zeker de lippen niet. Gebruik altijd een SPF om je te beschermen tegen de zon. Wees niet bang deze royaal aan te brengen.  

Primer 

Vloeibare make-up producten zullen sneller van je gezicht verdwijnen door de dag heen. Gebruik daarom een primer voor een langdurig resultaat. Zorg dat de huidverzorging goed is ingetrokken en breng dan de primer aan. Dit kan je gewoon met je vingers doen, met een platte foundation kwast op beautyblender.  

Foundation en concealer 

Ga je voor een natuurlijk resultaat? Kies dan voor een foundation en concealer met een lichte of medium dekking. Verdeel het product met stippen over de huid. Blend het product in de huid met een beautyblender of een luchtige kwast. Zorg dat je de beautyblender met warm water nat maakt. De warmte van de spons zorgt dat je het product natuurlijk in de huid kan blenden.  

Bronzer, blush en highlighter 

Het aanbrengen van een vloeibare blush, bronzer en highlighter kan een hele klus zijn. Het beste kan je hier weer een beautyblender en een kwast gebruiken die niet te compact is. The key tot succes is het aanbrengen van kleine beetjes per keer. Zo houd je het product onder controle. Vloeibare producten hebben vaak veel pigment en kunnen dus nogal heftig ogen. Breng dus eerst een beetje aan op de rug van je hand en breng het dan aan op het gezicht. 

Vastzetten 

De primer helpt al enorm om jouw make-up look met vloeibare producten goed op hun plek te houden. Maar je kan nog een extra stap toevoegen. Namelijk een poeder en/of een fixing spray. Ga je door de dag erg glimmen. Breng dan eerst wat poeder aan op het gezicht en bespray daarna je gezicht met een settingspray. Breng de spray aan op een afstand van 30 centimeter en laat hem rustig intrekken. Ook zorgt een settingspray ervoor dat de poeder natuurlijk oogt. Maak je look af met je favoriete oogschaduw en mascara en je bent klaar voor de dag! 

Sharing is caring