Een behandelplan

Een standaard behandelplan werkt niet omdat iedereen anders voelt, beleeft en denkt. Er is veel kritiek op de GGZ en wellicht terecht echter ben ik persoonlijk best enthousiast over een deel van de aangeboden therapieën. Dat mag ook wel eens gezegd worden! Zo ben ik echt superfan van PMT; een therapievorm die non verbaal is en geweldige tools bevat.

Maar ik ben er ook van overtuigd dat wij, de kinderen van toen, onbewust in hun schema’s van toen (coping) kunnen blijven zitten omdat we er ons niet bewust van zijn. Mijn generatie heeft als kind van naoorlogse ouders vaak geen mentalitserend vermogen ontwikkeld. Maar ook daar biedt de GGZ een fantastische therapievorm voor aan.

Bewust niveau

Maar genoeg over de GGZ want dit is allemaal therapie op voornamelijk bewust niveau. Mijn meest succesvolle cliënten komen bij de GGZ vandaan. Weten precies waar ze het over hebben, hoe het zover gekomen is en met een beetje geluk weten ze zelfs in welk schema (coping) ze schieten wanneer er een trigger is.

Alle moed hadden ze al verzameld om met hun behandelaar op een niveau van intimiteit te kunnen spreken, de behandelaar binnen te laten, zich te verbinden om de grootste demonen uit de kast te halen. Het delen van diepe angsten, de meest nare gebeurtenissen bespreekbaar te maken in een veilige omgeving.

Onbewust niveau

Maar dan is het nog niet voorbij. Op bewust niveau is het maximaal haalbare op een gegeven moment bereikt maar toch voelt men het toch nog….ergens diep van binnen, niet de vinger erop kunnen leggen….dat ‘het’ er nog zit.

En misschien komt dan het moeilijkste wat je ooit in je leven gaat doen. Iedereen denkt dat overleven moeilijk is, en dat is het ook. Maar het is nog veel moeilijker om je kwetsbaar op te stellen, helemaal wanneer jouw emotionele behoeften als kind niet gezien werden, om vervolgens uit jouw schema (coping) te stappen. Verbinden, delen, je kwetsbare kant laten zien, jezelf veilig te voelen terwijl je geleerd hebt dat je alleen op jezelf kunt bouwen.

Het is keihard werken voor ons; kinderen van toen. Opnieuw dapper zijn, loslaten, weer in gesprek, vertrouwen, nog dapperder zijn. En aan de slag met jouw innerlijke beschermers vanuit liefde.
Om daarmee te communiceren is hypnotherapie een géwéldige tool!!
In slechts een aantal sessies kun je jouw innerlijke beschermer vertellen dat het nu goed is.
De taak erop zit.

Je zult je herboren voelen. Ben je klaar voor jouw versie 2.0?

www.verandernu.nl

Sharing is caring