Ben je aan het bakken? Dan is dat eigenlijk gewoon een work-out!

Ben je te druk om even te kunnen sporten, maar wil je wel calorieën verbranden en werken aan je conditie? Dat kan! Er zijn verschillende dagelijkse oefeningen die tellen als je work-out. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.  

Je eigen work-out in je keuken 

Sta jij graag in de keuken om te bakken en te koken? Nou dan is dat perfect om je armen en schouders te trainen. Door al dat kloppen, hakken en schudden train je effectief je bovenarmen en je schouders. En wat daarnaast ook nog heel goed van je is, is dat je namelijk lang rechtop staat in de keuken. Je spieren kunnen even lekker strekken.  

Lekker schoonmaken 

Misschien is het niet je favoriete ding om te doen, maar wel een goede work-out! Tijdens het schoonmaken verbrand je namelijk veel calorieën en dat is natuurlijk een groot voordeel van het schoonmaken. Dus zet je favoriete muziek op, pak je schoonmaakspullen erbij en verbrand die calorieën! 

Shoppen! 

Winkelen is niet alleen goed voor je humeur, maar is het ook heel goed voor je lichaam. Je bent namelijk continu aan het bewegen en is dus echt wel een work-out. Dus wil je calorieën verbranden en tegelijkertijd iets leuks doen? Ga dan lekker een middagje shoppen.  

Lachen, lachen en nog eens lachen 

Lachen heeft ontzettend veel voordelen. Zo is lachen heel goed voor je humeur, zorgt het voor verbinding met de mensen om je heen, worden je relaties sterker en je lichaam ontspant ook nog eens. Maar niet alleen dat! Met lachen verbrand je namelijk ook nog eens veel calorieën en worden je buikspieren flink aan het werk gezet.  

Sharing is caring