Tips voor online daten 

Tijdens en misschien ook wel door de coronacrisis is online daten populairder dan ooit geworden. Door de coronacrisis waren er namelijk niet veel fysieke manieren om met iemand te daten tenzij je koos voor een wandeling of voor het direct naar huis nemen van je nieuwe date.  

Gelukkig is de coronacrisis nu voorbij en kunnen we ook weer fysiek daten, maar ondanks dat is online daten nog steeds populair. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips voor tijdens het online daten. 

Bedenk met welke intentie je erin stapt 

Om te beginnen is het goed om voor jezelf te bedenken met welke intentie je online gaat daten. Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Of ben je meer op zoek naar iets anders en iets waarbij je vrijer bent en nergens aan verbonden zit? Het kan natuurlijk beide, het kan ook zo zijn dat je openstaat voor iets serieus, mocht het zich aandienen maar dat je er niet specifiek naar op zoek bent. Onthoudt dat alles oké is maar zorg er wel voor dat je die intentie dan ook wel communiceert naar anderen, anders kunnen er vervelende misverstanden ontstaan of dan houd je mensen misschien onnodig aan het lijntje.  

Houd het nuchter 

Ongeacht met welke intentie je online aan het daten bent, het is heel belangrijk om het ook nuchter te houden vooral in de eerste fase van een gesprek met iemand. Het is niet slim om iemand gelijk allerlei liefdesbetuigingen toe te sturen. Zorg er eerst voor dat je wat meer te weten komt over de desbetreffende persoon, het is ook belangrijk om de intenties van die persoon te weten te komen. Houd het daarom vooral in het begin lekker nuchter en wees gewoon geïnteresseerd, als het er echt in zit komt de rest vanzelf.  

Blijf bij jezelf  

Ondanks dat jij nog zulke goede intenties hebt en daarbij heel veel anderen ook, zijn er helaas ook veel mensen die dat niet hebben. Blijf zelf goed opletten en trap niet zomaar overal in. Bij jezelf blijven is dus echt heel belangrijk, als iemand andere intenties heeft dan jij is het goed om de eer bij jezelf te houden en daar niet mee in zee te gaan en het onlinegesprek gewoon te stoppen. 

Daten, daten en nog eens daten  

Heel leuk en makkelijk natuurlijk dat online daten, een heel scala aan mogelijke partners komt voorbij terwijl je op de bank aan het chillen bent. Je kunt ook nog eens snel aangeven of je iemand leuk vindt of niet. Een uitkomst, maar onthoud dat het echt niets boven fysiek daten gaat. Fysiek daten is nog steeds de allerbeste manier om iemand goed te leren kennen. Daarom willen we je als laatste tip meegeven om vooral niet te lang te wachten met afspreken in het echt (natuurlijk alleen als het goed voelt). Zo kun je iemand op een goede manier beter leren kennen en kun je snel achterhalen of het wat is of niet. Soms kan iemand online misschien wel de ware lijken maar valt het in het echt toch vies tegen.  

Sharing is caring