Zo gebruik je boobtape 

Sommige kledingstukken zijn gewoon onmogelijk te combineren met een beha. Een lage rug of een diep uitgesneden decolleté maken het soms best lastig om je borsten mooi op hun plek te houden zonder dat je je beha ziet. Maar daar is de perfecte oplossing voor, boobtape!  

Waarom boobtape 

Het tapen van je borsten doe je meestal als vervanger voor een beha. Je wilt dan natuurlijk geen bandjes onder je jurk vandaan zien komen. Ook kan het tapen van je borsten helpen als je veel pijn hebt aan je schouders. De tape kan dan als extra ondersteuning bieden.  

Zo gebruik je boobtape  

1. Schone huid 

Zorg dat de huid waar je de tape op aan gaat brengen schoon en droog is. Heb je bijvoorbeeld net je lichaam ingesmeerd met bodylotion dan hecht de tape niet goed. En je wilt natuurlijk wel dat het zo lang mogelijk blijft zitten.  

2. Bedek je tepels 

Deze stap wil je zeker niet vergeten, anders wordt het verwijderen erg pijnlijk. Heb je boobtape aangeschaft dan worden er vaak tepelcovers meegeleverd. Gebruik deze ook, heb je deze niet dan kan je ook een stukje tape op maat knippen en deze met de niet plakkende kant op de tepel aanbrengen. De plakkende kant plakt dan aan de rest van de tape en je tepels zijn beschermd.  

3. Meten is weten 

Knip voordat je de tape aan gaat brengen de stroken op maat. De grootte is afhankelijk de vorm van je borsten en hoe je de tape aanbrengt. Afhankelijk van je outfit breng je de tape op verschillende manieren aan. 

4. Aanbrengen 

Zorg dat je tijdens het aanbrengen gaat liggen. Het is niet alleen makkelijker maar ook krijgen je borsten een meer gelift effect. Verwijder eerst een stukje van de beschermende folie. Til de borst in op de gewenste positie en breng de tape vanaf de onderkant van de borst aan. Verwijder vervolgens de rest van de beschermende folie terwijl je de tape op zijn plaats aanbrengt. Haal de tape niet meer los als deze eenmaal is geplaatst, dan blijft het minder goed zitten.  

Tips 

  • Tape nooit over de tepels heen zonder dat je ze hebt afgedekt. Je tepels zijn erg gevoelig en kunnen hierdoor gaan irriteren. Overigens wordt het verwijderen dan erg pijnlijk. 
  • Kies voor een kleur tape die past bij je huidskleur. Zo zie je het ook niet onder kleding met een lichte kleur. 
  • Zorg dat je de tape vlak en zonder bobbels plakt voor een perfect resultaat. 
  • Verwijder het tape voorzichtig van de huid. Gaat dit moeizaam, verwijder het dan onder de douche of met wat olie.  

Sharing is caring