Pilates wat is het precies en waar is het goed voor?  

Pilates is op dit moment super populair en steeds meer mensen zijn er lovend over. Maar wat is pilates nu precies en waarom is het zo goed? De redactie legt het je hieronder uit! 

Wat is pilates?  

Pilates is een reeks van oefeningen waar wordt gefocust op de volgende 6 basisprincipes:   

  1. Concentratie  
  1. Centrering  
  1. Controle 
  1. Vloeiende bewegingen  
  1. Precisie  
  1. Ademhaling 

De oefeningen die je uitvoert tijdens pilates zijn oefeningen die je hele lichaam moeten versterken en versoepelen.  

2 soorten pilates  

De klassieke pilatesvariant heeft 2 soorten pilates. Je hebt Reformer Pilates en Mat Pilates. Bij Mat Pilates doe je de oefeningen op de mat en bij Reformer Pilates doe je doe de oefeningen op een toestel met springveren.  

Yogalates  

Tegenwoordig bestaat er ook yogalates. Yogalates is een combinatie tussen yoga en pilates en is ook razend populair. Tijdens Yogalates combineer je de beste eigenschappen van beide met elkaar. Yogalates kan ervoor zorgen dat je sterker, flexibeler en stabieler wordt.  

Waarom is pilates zo goed om te doen? 

Maar waarom zijn de meeste mensen dan zo lovend over pilates? Pilates is super goed voor je lichaam omdat het erg goed is voor het versterken van je rug-, buik-, bil- en heupspieren. Daarnaast is pilates ook goed voor het versterken van de balansspiertjes in het lichaam en kan het mogelijk ook bijdragen aan gewichtsverlies en een betere en gezondere lichaamshouding.  

Try it out!  

We kunnen het je dus van harte aanbevelen om eens pilates te proberen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een sport matje waar je de oefeningen op kunt doen. Je kunt beginnen met filmpjes op YouTube te volgen en als dit bevalt kun je ook eens een professionele pilates les bijwonen en kijken of je dat ook leuk vindt.  

Sharing is caring