Geef je wimpers een boost met deze tips!

Wanneer je ouder wordt zullen je haren dunner worden en ook minder snel groeien. Dus ook je wimperharen. Maar met deze 4 tips zorgt jij voor mooie en gezonde wimpers! 

Krijg voldoende vitamine B8 binnen 

Het binnenkrijgen van vitamine B8 is een must wanneer het aankomt op haargroei. Vitamine B8 wordt ook wel biotine genoemd. Deze vitamine kan je op een gemakkelijke manier binnenkrijgen door voeding. Denk bijvoorbeeld aan noten, zaden, avocado’s en zoete aardappel.  

Vitamine B5 en B6 

Je haarzakjes moeten natuurlijk gevoed worden en dat wordt gedaan de vitamine B5 en B6. Maar wat moet je eten om vitamine B5 binnen te krijgen? Je kan deze vitamine vinden in onder andere kip, zalm en pinda’s. In eieren, sojabonen en volkoren granen kan je vitamine B6 vinden. 

Vitamine B12 

Deze vitamine is vooral in vis en vlees te vinden. Ben je vegetarisch of veganistisch? Geen probleem. Je kan namelijk ook aan vitamine B12 komen door supplement te nemen waar dat vitamine B12 inzit.  

Kokosolie 

Met kokosolie kan je van alles. Je kan het gebruiken om mee te koken en bakken, maar dus ook om je wimpers te verzorgen. Wanneer je de kokosolie aanbrengt op je wimpers zorgt dat voor een goede hydratie van je wimpers.  

Sharing is caring