Deze dingen moet je nooit doen in de zon!

Heerlijk buiten in de zon zitten met een boek en optimaal genieten van het weer is natuurlijk heel fijn, maar toch zijn er ook een aantal dingen die je maar beter niet kunt doen in de zon. Ben je benieuwd welke dingen dat zijn? Lees dan snel verder! 

Je insmeren 

Dit klinkt misschien een beetje raar, want waarschijnlijk hebben je ouders altijd gezegd dat je je goed moet insmeren wanneer je in de zon gaat. En dat is ook zeker waar, maar het is niet handig om je pas in te smeren wanneer je al vol in de zon zit. Je kan je beter insmeren een kwartier voordat je vol in de zon gaat. Zonnebrandcrème moet namelijk even goed kunnen intrekken.  

Zonnebrand in de zon leggen 

Je zonnebrand in de zon laten liggen is niet heel slim. Doordat de zonnebrand vol in de zon ligt kunnen bepaalde samenstellingen van ingrediënten afbreken waardoor de zonnebrand niet meer zo werkt als dat het zou moeten werken. Houd je zonnebrand dus vooral uit de zon! 

Je badslippers in de zon laten liggen 

Je hebt dit misschien weleens gehad, dat je je badslippers in de zon hebt laten liggen en wanneer je ze aandoet dat je je voeten voor je gevoel hebt verbrand. Om dit te voorkomen is het slim om je badslippers in de schaduw te leggen of op de kop. Op die manier voorkom je dat je nog een keer je voeten verbrand.  

Een limoen of citroen uitpersen  

Wanneer je een citrusvrucht uitperst kan het zijn dat het sap op je huid terechtkomt en je zou denken dat het niet erg is, maar toch wel. Wanneer het sap op je huid zit kan de zon zorgen voor een chemische reactie en dat kan zorgen voor een soort uitslag en dat is natuurlijk niet wat je wil.  

Gaan bakken 

Je wil natuurlijk het liefst lekker bruin worden en daarom ben je geneigd om bijna de hele dag in de zon gaan liggen. Je kan namelijk sneller verbranden dan dat je denkt en het is heel schadelijk voor je huid om zolang in de zon te blijven liggen.  

Sharing is caring