Glutenvrije quiche met spinazie 

Benodigdheden 4 personen: 

  • 4 eieren 
  • Oregano 
  • Paprikapoeder 
  • 100 ml halfvolle melk 
  • 100 gr geitenkaas 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 400 gr spinazie 

Bodem 

  • 1 blik kikkererwten (400 gram) 
  • 20 gr boter 
  • 35 gr havermeel 
  • 3 eetlepels water 
  • Snufje zout
  • Bakvorm van ca. 24 cm 

Bereidingswijze  

Smelt de boter en meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de bodem tot een deeg. Vet vervolgens de quichevorm in met wat boter en verdeel het deeg in de vorm. Druk het deeg tegen de randen aan zodat je een opstaande rand krijgt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de bodem 30 minuten in de koelkast en bak de bodem voor 30 minuten af in de oven. 

Maak ondertussen de vulling. Snijd de knoflook en zongedroogde tomaten fijn en verhit de pan met een beetje olie en fruit de knoflook aan. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken, voeg je de zongedroogde tomaten toe en bak je nog eventjes mee. Hierna laat je de spinazie goed uitlekken in een vergiet. 

Mix in een kom de eieren, melk, paprikapoeder en oregano. Roer goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg daarna ¾  van de geitenkaas toe en roer dit door.  

Verdeel het spinazie-mengels over de bodem en giet het ei-mengsel er overheen. Verdeel de overige ¼  geitenkaas erover en zet voor 30 minuten in de oven.  

Sharing is caring