Dit is waarom je continu trek hebt op kantoor

Zit je op kantoor en heb je continu weer zin in iets? Dat komt door je hongerige hersenen! Maar hoe zit dat precies? Wij leggen het je allemaal uit. 

Je hebt hongerige hersenen 

Bij een baan waarbij je continu in beweging bent en daardoor ook veel calorieën verbrandt is het logisch dat je ook meer trek hebt, maar niet alleen bij een fysieke baan kan je continu trek hebben, maar ook gewoon bij een baan waar je veel zit kan je enorme trek krijgen. Dit komt namelijk omdat je hersenen de hele dag druk aan het werk zijn.  

Met een kantoorbaan wordt er veel van je hersenen verwacht en je bent daarom eigenlijk gewoon afhankelijk van je hersenen. Wanneer je mentaal hard werkt is dat net zo belastend voor je lichaam als fysiek hard werken. Je bent continu in volledige concentratie en dat vraagt flink van je brandstof. Je kan het ook wel zien als dat je hersenen het meest hongerige orgaan zijn. Je hersenen verbruiken namelijk de meeste energie.  

Het verbruik van energie 

Tijdens een kantoorbaan ben je dus continu aan het denken en zal je dus veel energie verbruiken. Je herkent het dan misschien ook wel dat je soms al om 11 uur in de ochtend denkt; ‘ik heb zin in mijn lunch’ of rond 3 uur denkt; ‘oh ik heb wel zin in een snack’. Dat is dus heel normaal omdat je hersenen continu aan het werk zijn en energie verbranden.  

Wanneer je veel aan het denken bent tijdens je werk krijg je ook meer trek! 

Sharing is caring