Bad hairday na je work-out? Verzorg je haar na het sporten! 

Je haar strak naar achteren, zweet en stug haar nadat je naar het zwembad bent geweest. Als jij regelmatig sport hebben je lokken het zwaar te verduren. We geven je tips en tricks over je haar verzorgen na het sporten. Zo blijf jij fit en je haren gezond. 

Plannen 

Hoe vaak sport jij in de week? Grote kans dat je net zo vaak je haar wast. Je wilt je haar natuurlijk niet te vaak wassen, zo wordt het alleen maar sneller vet. Kies bijvoorbeeld ervoor je haar niet te wassen als je die dag alleen yoga hebt gedaan. Je kan dan bijvoorbeeld je haar alleen even uitspoelen met water. Ook zo verwijder je al wat vuil uit je haar en kan je nog een paar dagen vooruit. Verzorg daarna je haar zoals je altijd doet om jouw lokken gezond te houden. 

Milde shampoo 

Wil je wel na elke work-out je haar wassen? Dan is het in ieder geval verstandig om een milde shampoo te gebruiken. Hier zitten minder agressieve reinigers in en is dus beter geschikt voor dagelijks gebruik. Zo behoudt je haar wel de natuurlijk oliën. Hierdoor wordt je haar niet droog. Was je wel elke dag je haar verzorg je haar dan wel goed met een lekker masker of een olie.  

Droogshampoo 

Droogshampoo is je beste vriend als het gaat om het uitstellen van een wasbeurt. Een droogshampoo is dus een absolute must voor in jouw beautyroutine. Het absorbeert namelijk vocht. En hier komt dan meteen onze top-tip, spray het in je haar voordat je gaat sporten. Hierdoor wordt tijdens het sporten je zweet geabsorbeerd door het product. Klaar met sporten en is je haar toch vochtig, dep je haar droog en spray er nog wat shampoo in.  

Zweet drogen  

Ja we weten het, dit klinkt niet heel fris. Is je haar een klein beetje nattig na het sporten en wil je het echt nog even niet wassen. Pak dan de föhn erbij en droog het zweet in je haar. Spray erna nog wat droogshampoo in om je lokken fris te laten ogen en ruiken. Verzorg de punten met een voedend product en je kan er weer even tegenaan.  

Chloor 

Ben je veel te vinden in het zwembad dan merk je vast dat je haar droog wordt. Dit komt natuurlijk door het chloor. Veel kan je er helaas niet aan doen. Maak je haar goed nat voordat je het bad in springt. Hierdoor neemt je haar minder het chloor op. Spoel ook na het zwemmen je haar nog een keer goed uit. Zo blijft het chloor niet in je haar zitten. Verzorging is ook erg belangrijk dus een olie of een ander voedend product kan geen kwaad.  

Sharing is caring