Is koffie het wondermiddel tegen hooikoorts?

We bevinden ons op dit moment dik in de hooikoorts tijd en als je hier last van hebt kan dat behoorlijk vervelend zijn. Tegen hooikoorts zijn er pilletjes maar die werken ook niet altijd even goed en daarnaast zijn er helaas maar weinig dingen die goed helpen. Op de buitenlucht na vermijden dan. Maar is koffie dan toch echt het wondermiddel tegen hooikoorts? Of is dit een fabeltje.  

Waarom koffie?  

Het is in ieder geval geen fabeltje want koffie kan zeker helpen bij hooikoorts. Sommige mensen laten zich negatief uit over koffie de ander kan er niet zonder. Maar ondanks dat weten we inmiddels uit onderzoek dat koffie zeker gezondheidsvoordelen met zich kan meebrengen als je er niet te veel van neemt. Maar nu de hamvraag! Waarom kan koffie helpen bij je hooikoorts? Wanneer je last hebt van hooikoorts heb je eigenlijk last van een allergie en bij een allergie krijg je een ontsteking en verstopping van je bloedvaten, hierdoor kun je ook weer last krijgen van een ontsteking in je neus. Je neus raakt namelijk verstopt door de allergische reactie.  

Koffie bevat veel ontstekingsremmende stoffen  

Laat koffie nou net veel stoffen bevatten die kunnen helpen bij het remmen van de ontsteking die ontstaat door hooikoorts. Koffie bevat veel antioxidanten en essentiële voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld vitamine B5 en mangaan. Deze stoffen kunnen er dus echt voor zorgen dat je hooikoorts klachten verminderd worden. 

Drink niet te veel  

Ondanks dat koffie dus zeker iets positiefs kan bieden bij hooikoorts en daarnaast ook andere gezondheidsvoordelen kan bieden is het goed om er niet in door te slaan. Dat is namelijk niet gezond en kan juist weer zorgen voor andere gezondheidsnadelen. Vier kopjes koffie per dag is een goede richtlijn.  

Sharing is caring