7 eetbare energieboosters 

Je bent aan het werk en opeens word je moe. Je kan niet gaan liggen en even uitrusten, want je hebt nog zoveel dingen die je moet doen. Hoe kom je dan van deze vermoeidheid af? De meeste zouden een bak koffie pakken en doorgaan. Maar wist je dat er ook voedingsmiddelen zijn die je een energieboost kunnen geven? Hieronder staan er 7 voor jou op een rij! 

1. Kokoswater 

Kokoswater heeft iets weg van sportdrankjes. Kokoswater is een natuurlijke isotone drank met elektrolyten. Deze mineralen komen voor in je bloed, zweet of urine en zorgen voor een goede werking van de spieren en een goede vochtbalans. Door kokoswater te drinken, krijg je een onmiddellijke energieboost. Het drinken van kokoswater gaat vermoeidheid en uitputting tegen en staat bekend als een van de beste energie boosters.  

2. Pure chocolade 

Chocolaliefhebber opgelet! De juiste soort chocolade kan namelijk stimulerend zijn. Pure chocolade is een van gezondere chocolades. In de chocola zit genoeg cafeïne om je op te peppen en daarvoor is een klein stukje al meer dan genoeg. Chocola bevat ook antioxidanten die goed zijn voor ons hart en hersenen. Hoe donkerder de chocolade, hoe hoger de concentratie van voedingsstoffen en cafeïne.  

3. Hummus 

Hummus wordt steeds populairder en meer mensen halen het in huis. Superhandig want het is erg gezond en zorgt voor een goede energie boost. Hummus zit vol met voedingsstoffen en gezonde ingrediënten. Ook bevat het veel ijzer en dit kan goed helpen om je lichaam even op te peppen. Hummus is lekker op een wrap, cracker, sandwich of met een pastaatje.  

4. Rode bietensap 

Bietensap is enorm gezond en bevat veel voordelen, onder andere het krijgen van meer energie. Bieten zijn ook zeker favoriet bij sporters, vanwege hun energie verhogende eigenschappen. Bietensap verbetert je bloedstroom en daardoor krijg je meer energie. Het helpt je lichaam om je zuurstofgebruik te reguleren en uithoudingsvermogen te verbeteren.  

5. Linzen 

Linzen zijn langzame koolhydraten en doordat ze je ijzervoorraad aan vullen, verhoogt dat ook je energie. Dit komt doordat ijzer ervoor zorgt dat het zuurstof door het hele lichaam wordt verdeeld en dat erg is belangrijk voor het opwekken van je energie en je stofwisseling. Linzen zijn ook niet rijk aan vet en calorieën en daarom ideaal voor een dieet.  

6. Lever 

Lever zit vol vitamines en energiesupplementen. Dit komt doordat er veel vitamine B in zit en deze zijn ook veel terug te vinden in energiedrankjes. Wist je dat roofdieren zoals leeuwen vaak eerst de lever van hun prooien eten. Dit komt omdat lever hun energiereservoir het snelste weer opvult. 

7. Goji-bessen 

Deze besjes zijn echte energie boosters en ze zorgen ervoor dat afvalstoffen die je krijgt bij een zware inspanning, sneller je lichaam verlaten. Als je dus regelmatig wat goji-bessen eet, verhoogt dit je sportpresentaties en je energieniveau.  

Sharing is caring