6 tips en tools voor gezond en glanzen haar 

Glanzend haar straalt beauty en gezondheid uit. Veel vrouwen zijn daarom op zoek naar de beste tips voor glanzend haar en hoe ze hun haar het beste kunnen verzorgen. De zoektocht kan geblazen worden, want hier zijn de 6 beste tips voor jou! 

Zijden kussensloop 

Zijden kussens gaan de talgproductie van je hoofdhuid tegen. De stof zorgt ervoor dat je haar minder wrijving heeft en geeft je haar dus meer bewegingsvrijheid. Je haar pluist dan minder snel en hierdoor zal je waarschijnlijk minder vaak opstaan met een bad hair day! 

Scrunchies 

Een elastiekje knelt je haar erg snel af. Door het drukpunt van je elastiekje, kunnen je haren daar gaan afbreken en krijg je sneller dode puntjes. Echt een no go dus. Koop in plaats van strakke elastiekjes, scrunchies. Deze zijn liever voor je haar en blijven ook nooit in je haar vastzitten.  

Hoofdhuid massage 

Niet alleen je haar verdient een goede verzorging. Ook je hoofdhuid, daar komen die lange lokken nou eenmaal vandaan. Een hoofdhuid massage is ook super goed voor je haar. Je hebt hier ook verschillende soorten tools voor, maar een paar handen kan natuurlijk ook!  

Juiste haarborstel 

De juiste haarborstel is belangrijker dan je denkt. Sommige haarborstels beschadigen je haar en zorgt ervoor dat je haar afbreekt. Vooral als je haar nat is, is het niet verstandig om je haar te kammen. Je haar is dan extra kwetsbaar en breekt dan sneller af. Wacht dus altijd tot je haar is opgedroogd en kam je haar van onder naar boven. Zo voorkom je ook grote klitten in je haar.  

Appelazijn 

Heel wat vrouwen zeggen dat ze appelazijn gebruiken voor hun glanzende haren. Leng 1/3 appelazijn aan met 2/3 water en giet het in je haren nadat je ze hebt gewassen met shampoo. Laat dit vervolgens een minuut zitten en spoel het af met zuiver water. Appelazijn heeft een samentrekkend effect op je haarschubben en dat zorgt voor meer glans. Het is een natuurlijke manier van je haar verzorgen met zeker weten een zijdezacht resultaat! 

Let op je eten 

De gezondheid van je lokken heeft veel te maken met wat je eet. Je haar komt van binnenuit, dus slecht eten zorgt ook voor minder glanzend haar. Bij haar dat goed gevoed en gezond is, sluiten de haarschubben vanzelf en dit geldt ook voor je huid.  

Sharing is caring