Yoga vs Pilates 

Yoga en pilates zijn beide vormen van beweging waarbij je erg bewust bezig bent met je lichaam. Je bent gefocust en je moet goed letten op je houding en ademhaling. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde, het zijn eigenlijk zusjes van elkaar. In dit artikel zal ik je de verschillen uitleggen.  

Yoga 

Yoga is een rustige bewegingsleer en wil je je vooral verbinden met de natuur en je lichaam. Het gaat om de balans tussen je lichaam en geest. Mediteren hoort hier ook bij. De vaste houdingen die bij yoga horen, zorgen voor een ontspannen gevoel. Hoe vaker je yoga beoefent, hoe sterker en leniger je wordt. Je kan dan langzamerhand meerdere posities en kan ze langer vasthouden.  

Pilates 

Pilates gaat om je ademhaling en de houding. Bij pilates doe je oefeningen die helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.  

De houdingen zijn dynamischer bij pilates dan bij yoga. Bij yoga gaat het meer om het vinden van de balans tussen lichaam en geest, terwijl bij Pilates de nadruk ligt op het juist uitvoeren van de oefening.  

Als je nou echt het verschil wilt voelen, is een lesje mee doen zeker een aanrader. Je leert je lichaam beter kennen en leert meer over je ademhaling. Yoga is meer ontspannen terwijl je bij pilates echt je lichaam uitdaagt.  

Sharing is caring