Deze vezelrijke voeding helpt tegen verstoppingen 

Als je veel last hebt van verstoppingen, noemen we dat ook wel constipatie. Dit is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen. Door veel vezels te eten, kan je een verstopping voorkomen. Ook is veel water drinken erg belangrijk, op die manier verbeter je je stoelgang. Hieronder staat 6 keer vezelrijke voeding die kan helpen bij constipatie.  

Noten 

In noten zitten veel vezels. Ook bevat het veel eiwitten en gezonde vetten. Een handje pistachenoten, pinda’s, amandelen of walnoten is dus zeker goed voor je stoelgang. Je kan ze ook door je yoghurt roeren of tussen je salade gooien.  

1. Bessen 

Bessen bevatten veel antioxidanten en vele andere goede voedingsstoffen. Door de vele vezels die er in deze fruitsoort zitten, staat deze ook zeker tussen het lijstje. Je kan onwijs goed variëren met deze vrucht. Ook deze kan lekker door de yoghurt, in een smoothie of strooi ze over je pannenkoeken.  

2. Broccoli 

Broccoli is super goed voor je. Dit komt door de vele essentiële vitamines, eiwitten en vezels die deze groene groente bevat. Het eten van groente is belangrijk voor je spijsvertering en door de vezels ook goed voor je spijsvertering.  

3. Havermout 

Je raadt het vast niet, maar ook in dit product zitten weer veel vezels. Havermout helpt bij het verwerken van je eten. Ook bevat havermout onoplosbare vezels, die ervoor zorgen dat alles in je darmen in beweging blijft. Hierdoor kan jij zonder problemen naar de wc! 

4. Appels 

Als je de appel met schil eet, krijg je genoeg vezels binnen zodat je rustig naar de wc kan gaan. De schil van veel vruchten bevatten onoplosbare vezels. Dit is natuurlijke laxeermiddel. Dit is met meer fruitsoorten waarvan je de schil kan eten, bijvoorbeeld peer! 

5. Peren 

Dit is nog een fruitsoort die je met de schil moet eten. Ook dit bevat veel antioxidanten en vitamines. Door elke dag een peer met schil te eten, zul je geen last meer hebben van wc-problemen.  

6. Chiazaad of lijnzaad 

Chiazaad en lijnzaad is een super makkelijk en snelle manier om je vezels binnen te krijgen. Je gooit super snel even tussen je yoghurt, salade of smoothie. Je kunt het makkelijk gebruiken als topping en op die manier snel aan je vezels komen.  

Sharing is caring