Dit is waarom je vaker zou moeten hoelahoepen  

Hoelahoepen is super goed voor je lichaam, ondanks dat het best lastig kan zijn om het goed te kunnen kan het een investering zijn om het beter te leren. In dit artikel vertellen we waarom hoelahoepen zo goed is voor je gezondheid.  

Wat train je tijdens het hoelahoepen?  

Tijdens het hoelahoepen worden er om te beginnen best wat spieren aan het werk gezet, denk aan je buikspieren, je beenspieren, bilspieren maar ook je rugspieren. Ook is hoelahoepen super goed voor je taille, als je daar wat vet kwijt wilt kan hoelahoepen een uitkomst bieden. Maar daarnaast is hoelahoepen ook goed om te werken aan je conditie en coördinatie. 

Het is niet erg als het niet gelijk lukt 

Hoelahoepen ziet er altijd makkelijk en soepel uit, helaas is dit niet zo. Het kan best een uitdaging zijn om goed te leren hoelahoepen. Voor de meeste mensen is het vooral een uitdaging om de hoelahoep hoog te houden, hij zakt vaak snel naar beneden. Maar juist het effect van hoelahoepen treedt op bij het hoog proberen te houden van de hoelahoep. Het is dus belangrijk om niet gelijk ontmoedigd te raken als het even niet lukt, ook het oefenen heeft al effect op je lichaam. En uiteindelijk zal het steeds beter gaan.  

Doe het links en rechts om 

Het is belangrijk om tijdens het hoelahoepen niet steeds 1 kant op te draaien. Draai bijvoorbeeld eerst 10 minuten naar links en daarna 10 minuten naar rechts.  

Gewicht hoelahoep 

Voor de fanatiekelingen onder ons zou je er ook voor kunnen kiezen om een gewicht hoelahoep aan te schaffen. Deze gewicht hoelahoep weegt zwaarder dan een normale hoelahoep en kan je dus nog meer positieve effecten opleveren. Wel is het slim om dit pas te proberen wanneer je goed de controle hebt met een normale hoelahoep anders is het erg lastig. 

Hoelahoepen maar! 

Hoelahoepen kan dus veel voordelen met zich meebrengen, het traint zowel veel spiergroepen als je conditie. Daarnaast is het toch ook gewoon superleuk om het te kunnen? Op YouTube vind je veel filmpjes van mensen die het uitleggen of tips geven, dit kan je zeker helpen of handvatten geven maar het feit blijft: Je leert het goed en je wordt er beter in door het simpelweg gewoon heel vaak te doen (en ook tijdens het oefenen ben je sportief bezig) dus geef niet te snel op!  

Sharing is caring