Wat zegt een slordige schrijfstijl over je karakter?

Veel mensen staan er vaak niet bij stil, maar wist je dat je schrijfstijl veel over jou en je karakter zegt? Wij leggen het aan je uit.

De grootte van je handschrift

De grootte van je handschrift zegt al best wel wat over jou als persoon. Mensen die klein schrijven zijn meestal verlegen of teruggetrokken, leergierig en vaak nauwkeurig. Mensen die groter schrijven zijn meestal openhartig, sociaal en zijn gek op aandacht. Dit hoeft overigens niet altijd zo te zijn en kan ook alleen vanaf buitenaf zo lijken.

De vorm van je geschreven letters

De vorm van de letters die je schrijft, zegt ook veel over je karakter. Schrijf je met ronde letters, dan duidt dat er meestal op dat je creatief bent. Wat meer puntige letters tonen meestal aan dat je intelligent en nieuwsgierig bent. Letters die aan elkaar verbonden zijn wijzen op iemand die logisch en systematisch is en heel goed nadenkt voor hij of zij beslissingen neemt.

De lussen in je letters  

Maak je dunne l-lussen in je letters, dan is de kans erg groot dat je jezelf beperkt. Brede l-lussen staan meestal weer voor het tegenovergestelde namelijk. Brede lussen wijzen meestal op ontspannen en spontane personen. Dunne e-lussen betekenen vaak dat je sceptisch bent ten opzichte van anderen. Brede e-lussen staan vaak voor een open geest en zijn voortdurend opzoek naar nieuwe ervaringen. Naast deze signalen zijn er nog veel meer kenmerken iets over je schrijfstijl en karakter zeggen. Deze kun je bekijken op de website van National Pen.

De manier van schrijven kan ook veel over je karakter zeggen

Ook de manier waarop je schrijft kan volgens National Pen veel verklappen over je karakter. Iemand die bijvoorbeeld veel druk zet op zijn pen is niet bang om een verbintenis aan te gaan en neemt alles serieus. Wie weinig drukt op zijn of haar pen is gevoelig en empathisch. Maar heeft tegelijkertijd ook een gebrek aan vitaliteit en energie. Iemand die heel snel schrijft is ongeduldig en houd niet van vertraging. Iemand die traag schrijft is erg georganiseerd, methodisch en onafhankelijk.

Netjes schrijven kan voor veel rust in je hoofd zorgen

De vormen van letters of manieren van schrijven kan dus veel zeggen over je karakter. Maar daarnaast is er niets iets beschreven over wat een ‘echt slordig’ handschrift over je karakter zegt. Wel is het natuurlijk logisch dat een aantal eigenschappen hierboven samen kunnen zorgen voor een slordig handschrift. Maar iemand met een slordig handschrift is zeker niet per definitie chaotisch. Wel kan een slordig handschrift zorgen voor misverstanden of chaos in je hoofd. Tijd en/of geld investeren in een goed handschrift is dus zeker een aanrader!

Sharing is caring