Dit is waarom je ballen op ongelijke hoogte hangen 

Je voeten en je oren zijn links en rechts ook niet identiek. Net zoals de borsten van vrouwen vaak niet gelijk zijn. Maar hoe komt het dat je ballen ook op ongelijke hoogtes kunnen hangen? Dit gebeurt allemaal als je nog in de buik zit. Het heeft te maken met de spieren en de route die je ballen afleggen om te zakken. Hieronder vertellen wij je er meer over! 

Jongensbaby 

Als je nog in de buik van je moeder zit, worden je testikels vlak bij de nieren gevormd. De laatste maand in de buik, zakken ze de balzak in. Als ze zakken, komen ze langs de schuine buikspieren. Hierbij zakken delen van die spieren mee naar beneden. Er lopen dan aan beide kanten van de buikspieren wat uitlopers tot in het scrotum, waar het spierweefsel de teelballen gedeeltelijk omhult.  

Route 

Maar hoe komt het dat ze op ongelijke hoogtes gaan hangen? Nou, dat komt door de route die de ballen afleggen als ze zakken. De route links en rechts kunnen verschillen. Dit kan liggen aan de spier die links wat langer is dan rechts of doordat de bloedvaten of de zaadleiders niet even lang zijn.  

Te warm 

Ook kan het liggen aan de warmte. Er zit veel beweging in de ballen, soms bungelen ze verder naar beneden en soms zijn ze dicht bij het lichaam getrokken. Dit heeft ook te maken met het spierweefsel. Normaal is de spier ontspannen en hangen de ballen op afstand van je lijf. Dit komt doordat de zaadproductie het best verloopt bij 35 graden Celsius. De rest van je lichaam is ongeveer 37 graden en dus net iets te warm.  

Te koud 

Als je juist in te koud water springt, dan trekken de ballen zich naar je lichaam toe. Ze willen dan afkoeling tegen gaan en zoeken je lijf op om warm te blijven.  

Ook zijn er nog andere kleine dingen die de ballen kunnen optrekken. Als je een man kriebelt aan de binnenkant van zijn bovenbeen of hem opwindt, zal de cremasterreflex de ballen optrekken.  

Sharing is caring