Wat te doen tegen kalknagels? 

Kalknagels, niet zo mooi in je peep-toe pumps of sandaaltjes. Je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je kalknagels te behandelen. We vertellen je er alles over! 

Wat is een kalknagel 

Een kalknagel kan je herkennen aan een verkleurde, verdikte en soms brokkelige nagel. Je kan een kalknagel hebben aan je vingers en nagels. Maar meestal komt het voor op je teennagels. Kalknagels hebben deze naam omdat het kan lijken alsof er kalkaanslag onder de nagel zit. Verder heeft het namelijk niks met kalk te maken.  

Een kalknagel is vaak het gevolg van een schimmelinfectie onder de nagel. Ook kan het ontstaan door psoriasis, dit is een huidziekte.  

Herkennen 

Een kalknagel begint als een klein vlekje aan de rand van je nagel, het verspreidt zich vervolgens over de hele nagel richting de nagelriem. De kleur van de nagel kan veranderen naar witgeel, groenachtig of zelfs bruin. Zie je dit? Dan weet je dat het een beginnende kalknagel is.  

Behandelen  

Azijn  

Er zijn een aantal methode hoe je zelf een kalknagel kan behandelen. Azijn is een natuurlijk middel en kan helpen omdat het erg zuur is. Door de zuren van de azijn zullen de schimmels de bacteriën niet overleven. Voer deze behandeling elke dag een keer uit door de nagels in een bakje pure azijn te laten weken. Doe dit niet langer dan een kwartier. Spoel daarna goed af met water.  

Soda 

Een perfect huishoudmiddel dat je kan inzetten voor een behandeling. Net zoals bij azijn is soda hoog in zijn zuurtegraad en dood dus de bacteriën. Maak een pasta van de soda door 2 delen soda met 1 deel water te mengen. Smeer dit vervolgens op de nagel en de omliggende huid en laat die 15 minuten intrekken. Spoel vervolgens goed af. Deze behandeling kan je tweemaal per dag uitvoeren. Binnen vier weken zal je verschil opmerken. 

Tea tree  

Tea tree olie werkt ontstekingsremmend en schimmeldodend. Behandel de besmette nagel(s) twee keer per dag door twee theelepels van de olie te mengen met het water. Smeer de nagel twee keer per dag in voor het beste resultaat.   

Sharing is caring