5 yogaposes voor als je menstruatiekramp hebt 

Yoga helpt niet alleen bij het verminderen van stress, maar ook om van menstruatieklachten af te komen. Eens in de maand horen deze klachten erbij voor veel meiden. Vaak stellen we dan sporten en iets van beweging uit, want sporten met menstruatiekramp is het laatste waar we aan denken. Heb je er ooit over nagedacht dat yoga misschien kan helpen om deze klachten te verminderen? Dat maakt yoga tijdens je menstruatie dus niet zo heel geen gek idee.  

Yoga en ongesteld zijn gaan dus prima samen, alleen je denkt er misschien niet gelijk aan. Soms kan yoga zelfs verlichting bieden. Oefeningen waarbij je je heupen veel moeten openen en ruimte voor moet maken, verlicht ook je menstruatieklachten. Hieronder staan voor jou 5 yogaposes die je menstruatieklachten verlichten op een natuurlijke manier. 

1. Goddess Pose 

Ga in de 5 puntige ster pose staan, met je armen en benen wijd. Terwijl je uitademt, buig je je knieën met een squat en breng je jouw handen bij elkaar. Herhaal deze twee poses vijf tot tien keer. 

Deze houding kan het weefsel rond het bekkengebied helpen ondersteunen, waardoor die menstruatiepijn wordt verlicht. 

2. Child’s pose 

Met je knieën op de grond buig je voorover. Leg je handen voor je op de grond en je voelt vanzelf een stretch in je bovenlichaam.  

Als je extra stretch wilt, breng je knieën dan iets meer naar buiten in plaats van onder je bovenlichaam.   

3. Reclined Butterfly 

Je begint zittend op de grond met beide benen gestrekt. Breng vervolgens je voetzolen naar elkaar, laat je knieën naar de zijkant vallen en maak zo een ruitvorm met je benen. Ga rustig met je rug op de grond of op een kussen liggen. Leg je handen op je buik en blijf hier een aantal ademhalingen.  

4. Supine Spinal Twist 

Ga op je rug liggen en breng je knieën richting je borst. Leg vervolgens je rechterknie links naast je neer. Je hoofd draai je naar rechts. Hierdoor voel je een strekking in je rug. Wissel daarna van kant. Voer deze oefening rustig en gecontroleerd uit. Met een lichte draai creëer je al beweging in je bekkengebied, zonder daar te veel druk op te leggen.  

5. Knees-to-chest 

Ga op je rug liggen en breng je knieën naar je borst. Houd je rug hierbij plat op de grond. Omarm je knieën, en trek je benen richting je borst totdat je een stretch in je onderrug voelt.  

Sharing is caring