Sporten maakt gelukkiger dan geld

Het is gewoon zo dat je je heerlijk voelt na een goede sportsessie. Of dat nou rennen, fietsen of boksen is. Het brengt een flinke golf van genot met zich mee en je voelt je super goed. 

Dat sporten je goed laat voelen, wisten we ondertussen wel. Maar wist je ook dat sporten gelukkiger maakt dan geld? Dan is dat dure sportschool abonnement z’n euro’s in ieder geval dubbel en dwars waard.  

Het onderzoek 

Voordat je nu je sportbroek aan trekt en snel de deur uitrent, leggen we jou graag nog even uit hoe het nou precies zit. 

Om te onderzoeken in hoeverre beweging ervoor zorgt dat jij je goed voelt, zijn onderzoekers een grootschalig onderzoek gestart. In het onderzoek is data bij elkaar verzameld van ongeveer 1,2 miljoen Amerikanen. 

Mentale en fysieke staat 

De deelnemers aan het onderzoek werden getoetst op zowel hun fysieke activiteit als hun mentale staat van zijn. Dit werd gedaan door ze vragen te stellen over hun mentale gezondheid, maar ook over hun inkomen en fysieke activiteiten. 

Uit het onderzoek bleek dat mensen die regelmatig sporten zich slechts 35 dagen per jaar niet gelukkig voelen. Mensen die niet aan sport deden, voelden zich gemiddeld 53 dagen per jaar ongelukkig.  

Gelukkiger dan geld 

Maar niet alleen de hoeveelheid dagen die je gelukkig bent, zijn hoger als je sport. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat mensen die vaak fysiek actief zijn zich even goed voelen als mensen die niet fysiek actief zijn, maar wel ruim 22.000 euro per jaar meer verdienen dan de sportieveling. 

Conclusie: je moet dus een stuk harder werken en meer verdienen om even gelukkig te worden als dat dagelijkse uurtje sporten. 

Sharing is caring