Dit kan je allemaal doen met maizena

Maizena is kort samengevat een wondermiddel. Het is niet alleen handig voor in de keuken, maar ook voor veel andere dingen. Ben je benieuwd waarvoor allemaal? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.  

Je kan vetvlekken verwijderen  

Wanneer je bijvoorbeeld een vetvlek hebt in je kleding, tapijt of meubels dan kan je dat makkelijk verwijderen door een theelepel maizena te gebruiken. Wrijf de maizena over de vetvlek en laat dan ruim 15 minuten intrekken. Zuig daarna het poeder op en je zal merken dat de vlek veel minder is of zelfs helemaal weg is. 

Je ramen schoonmaken zonder strepen 

Het moment dat je je ramen aan het schoonmaken bent, maar allemaal van die lelijke strepen ziet staan. Maar door gebruik te maken van maizena zal je dat dus niet meer hebben. Maak je normale sopje dat je altijd gebruikt voor het ramen zemen, maar voeg daar dan nog een theelepel maizena aan toe. Roer dit dan even goed door elkaar en je kan gaan zemen.  

Laat houten weer shinen  

Om een mooie houten tafel of stoel weer te laat glazen kan je maizena gebruiken. Smeer hetgeen wat je weer wilt laten glanzen in en laat dat voor 15 minuten intrekken. Na die 15 minuten kan je het gewoon wegvegen.  

Hele zachte kleding 

Het hebben van zachte kleding is natuurlijk een must. En met maizena kan je dat voor elkaar krijgen. Doe 5 milliliter water samen met een eetlepel maizena in een bakje en roer dat door elkaar. Vervolgens doe je dit in een spuitbus en spray je dat over je kleding voordat je gaat strijken. 

Maizena is dus niet alleen handig voor in de keuken, maar ook voor je dagelijks leven! 

Sharing is caring