Boekweitmuffins met appel  

Ingrediënten voor 8 muffins 

  • 150 gram boekweitmeel 
  • 1 tl bakpoeder 
  • ¼ tl zout  
  • ½ tl koek en speculaaskruiden  
  • 75 ml volle yoghurt  
  • 25 ml honing  
  • 2 kleine bananen  
  • 2 eieren  
  • 1 grote appel  

Bereidingswijze  

Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats daarna de muffinvormpjes in een muffinbakvorm. Doe het boekweitmeel samen met het bakpoeder, koek en speculaaskruiden en het zout in een kom en mix dit door elkaar. Prak hierna de bananen goed door en voeg de geprakte bananen samen met de volle yoghurt, honing en eieren toe aan het andere mengsel. Mix hierna alles weer goed door elkaar. Snijd hierna de appel in kleine stukjes van ongeveer 1 á 2 cm. Meng de stukjes appel daarna door de bakmix en bewaar een paar stukjes om er later bovenop te leggen. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en voeg tot slot een aantal stukjes appel toe boven op de muffins. Bak ze hierna in zo’n 25-30 minuten gaar in de oven. Geniet ervan! 

Sharing is caring