Tips voor een extreem droge huid 

Heb je vaak last van een extreem droge huid? Dat is heel vervelend en het kan er zelfs voor gaan zorgen dat je huid gaat jeuken en irriteren. Gelukkig zijn er simpele dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jouw huid een stuk comfortabeler voelt.  

Drink genoeg water 

Deze had je vast nog niet eerder gehoord! Het klinkt heel cliché, maar genoeg water drinken is superbelangrijk voor de gezondheid van jouw complete lichaam en dus ook voor jouw huid. Wanneer je een droge huid hebt, heeft jouw lichaam vocht nodig om de huid te kunnen herstellen. Heel veel vochtherstellende producten bieden jouw huid werkstoffen waardoor je huid het vocht beter kan vasthouden, maar dan moet je lichaam uiteraard wel vocht bevatten. Probeer dus elke dag minimaal twee liter water te drinken.  

Doucheritueel 

Je doucheritueel kan een heleboel invloed hebben op je huid. Zo maakt het ten eerste al uit hoe lang jij onder de douche staat. Als je van lang douchen houdt, dan heb ik helaas slecht nieuws voor je… het warme water uit de kraan is helemaal niet goed voor je huid en dus is het slim om zo kort mogelijk te douchen. Douche dus ook niet te heet. Hoe warmer het water, hoe slechter voor je huid.  

Smeren, smeren en nog eens smeren 

Zorg dat je sowieso na het douchen altijd een voedende crème of olie gebruikt. Bij een droge huid wordt er door dermatologen vaak een basiszalf of vette crème aangeraden. Ook vaseline wordt vaak aangeraden om te gebruiken bij een droge huid. Zorg er wel voor dat je de huid eerst vochtig maakt voor je de vaseline erop smeert. Zo trekt de vaseline snel in de huid zonder dat het gaat glimmen.  

Lekkere vette vis 

Het eten van vette vis bevordert de aanmaak van talg in je huid. Dit talg zorgt ervoor dat je de huid vetter wordt, waardoor de droogheid dus afneemt. Mocht je nou echt geen viseter zijn kan je ook altijd nog voedingssupplementen met visolie gebruiken. Liever een vegan optie? Ga dan voor avocado’s, walnoten en lijnzaadolie. Hopelijk helpen deze tips jou om van je extreem droge huid af te komen! 

Sharing is caring