Zo haal jij alles uit je yogales 

Soms heb je het al zo druk, dat je het ook nog moeilijk vindt om een yogales er tussendoor te knallen. En als het dan in de agenda past, laat ook nog is niet elke les je achter met dat heerlijke ontspannen gevoel. Dus wat maakt die ene les nou zo geweldig en het ander eentje waar je jezelf doorheen moet worstelen? Waarschijnlijk gaat het niet om je leraar of de studio, maar ligt het aan jezelf. Met deze tips haal je alles uit je yogales.  

Drink niet te veel 

Sommige yogalessen kunnen best pittig zijn, waardoor je misschien de neiging krijgt om veel te drinken. Maar dit is geen slim idee, met yoga probeer je een innerlijk vuurtje aan te wakkeren. Dit vuurtje helpt je om je lichaam te reinigen en energie te laten stromen. Wat gebeurt er met vuur als er water bij komt? Het vuurtje dooft. Niet te veel water drinken tijdens je training dus. Of drink kleine slokjes als je echt per se moet drinken.  

Kom zonder verwachtingen 

Verwacht niet dat een yogalesje in de week al je problemen oplost, dus laat al je verwachtingen los. Door elke les met een open blik te beginnen, kun je het moment veel beter ervaren en hoef je uiteindelijk ook niet teleurgesteld te zijn omdat het niet ging zoals je had gehoopt. Als je van tevoren al verwachtingen hebt, sluit je jezelf af voor bepaalde ervaringen. Je gaat als het ware proberen om de yoga zo te laten zijn zoals jij dat wilt. En als dat niet zo is, valt het altijd tegen. Probeer dus zonder verwachtingen de yogales binnen te stappen. 

Zie het niet als een wedstrijd 

Herken je dat, dat je bij een ingewikkelde pose stiekem naar je buurvrouw kijkt of zij het beter kan dan jij? En dat je je lijf vervolgens in een knoop wringt zonder ook maar iets van weldaad te ervaren? Vraag jij je dan ook weleens af waar dat in hémelsnaam goed voor kan zijn? Nergens voor, is het antwoord. Yoga is niet iets waarbij je moet presteren. Het draait ook niet om hoe goed je eruitziet, maar het draait er vooral om dat je even de tijd neemt om te werken aan jezelf. Dus als jij je grenzen negeert omdat je knappe buurmeisje het wel kan, krijg je binnen de kortste keren een yoga-burnout. 

Sla meditatie niet over 

Op social media zie je soms de meest bizarre yogahoudingen voorbijkomen. Heel leuk om te oefenen natuurlijk, maar het schets een beeld van yoga wat voornamelijk om het fit worden draait. Hoewel een gezond en sterk lichaam heel belangrijk is, zijn we veel meer dan alleen ons lichaam. Mensen die al langer aan yoga doen, weten dat al lang en daarom is het belangrijk om ook aandacht te geven aan onze mind en spirit. Dit kan met mediatie! 

Sharing is caring