Kun je jouw stofwisseling versnellen?

Sommige mensen zijn ondanks dat ze veel eten wel erg dun, hoe kan dat vragen sommige mensen zich dan af? Dit kan komen door een snelle stofwisseling. Iets waar mensen vaak snel jaloers op zijn want: ‘jij kan alles eten zonder ook maar 1 kilo aan te komen!’. Best fijn zou je denken, maar ja waar de een die snelle stofwisseling wel heeft is die bij de ander ver te zoeken.  

Maar ondanks dat het meestal van factoren afhangt die je zelf niet kan beïnvloeden zijn er een aantal dingen die je zelf kunt proberen om je stofwisseling te versnellen!  

Metabolisme  

Een ander woord voor stofwisseling is metabolisme. Je metabolisme is een belangrijke factor als het gaat om je lichaamsgewicht. De snelheid van je metabolisme hangt van een aantal factoren af onder andere van je geslacht, leeftijd, lengte, hormoonhuishouding en een eventuele erfelijke aanleg. Ondanks dat het voornamelijk afhankelijk is van deze factoren zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je een snellere stofwisseling creëert.  

Spiermassa opbouwen 

De beste manier om een snellere stofwisseling te creëren is om meer spiermassa op te bouwen. Wanneer je werkt aan je spiermassa worden je spieren sterker. Hoe sterker en hoe meer spieren je hebt hoe meer energie ze gebruiken zelfs in rust. Spiermassa opbouwen is uiteraard middels krachttraining het effectiefst.  

Veel water drinken   

Om in ieder geval je metabolisme niet te vertragen is het een goed idee om gedurende de dag veel en in ieder geval genoeg water te drinken.  

Eet vaker 

De derde tip is om vaker gedurende de dag wat vaker te eten. Wanneer je 3 grote maaltijden eet, wordt je metabolisme eigenlijk vertraagd omdat je lichaam tussendoor in spaarstand gaat. Wanneer je gedurende de dag vaker kleine porties eet houd je jouw vetverbranding op gang.  

Groene thee drinken  

De laatste tip is om meer groene thee te drinken. Dit komt omdat Groene thee plantaardige flavine- bevattende eiwitten bevat. Hiervan is bekend dat het in staat is om het proces van vetverbranding te versnellen. Wel is het zo dat het drinken van groene thee natuurlijk niet het enige is, het is meer iets kleins dat je kan helpen bij het versnellen van je metabolisme.  

Sharing is caring