Hoe werkt aantrekkingskracht? 

Soms voel je je ontzettend aangetrokken tot een persoon, terwijl je bij de ander de vibe totaal niet voelt. Maar beter ook, want zo vindt uiteindelijk iedereen zijn ware liefde. Maar wat maakt nou dat je je seksueel aangetrokken kan voelen tot iemand?  

Hoe werkt het? 

Aantrekkingskracht werkt eigenlijk best ingewikkeld. Het gaat er vooral om of je hormonen samen goed gaan of niet. Dit stofje heeft namelijk een effect op ons lichaam en zei bepalen eigenlijk of we ons tot iemand aangetrokken kunnen voelen. Ze zorgen ervoor dat wij het gevoel van lust krijgen en dat kan getriggerd worden door een paar dingen: 

1. Geur 

Je hormonen slaan niet alleen op hol bij mooie ogen, maar ook bij een lekker geurtje. Als iemand niet lekker ruikt, voel je je natuurlijk gelijk minder aangetrokken tot die persoon.  

2. Lichaamsbouw en symmetrie 

Het is vaak zo dat we ons sneller aangetrokken voelen door lengte en symmetrische gezichten.  Sommige vallen op kleinere mensen, terwijl andere juist helemaal gek worden van lange mensen.  

Ook vallen we op symmetrische gezichten. Dit komt omdat een symmetrisch gezicht vaak gelijk staat aan een goede gezondheid. Dit is een achterliggende gedachte waar veel mensen niet over nadenken, maar toch is dit vaak wel zo.  

3. Zorgzaam 

Als iemand je meehelpt met opruimen of goed zorgt voor een kind, voel je je al snel aangetrokken tot die persoon. Als je samen wat doet aan het huishouden voel je je een team. Je leert dan ook beter communiceren en vaak gaat het seksleven hier ook op vooruit. 

4. Intelligentie 

Sommige mensen vallen als een blok voor mensen die heel erg slim zijn. Deze mensen noem je sapioseksueel. Het maakt hun dan ook niet uit wat voor geslacht of uiterlijk deze persoon heeft. Er zijn best veel mensen die vallen op een hoog IQ.  

Dit zijn een van de meeste dingen waarvan onze hormonen op hol slaan. Vaak heeft iedereen ook nog zijn eigen dingen waar ze op af knappen. Dit kan van alles zijn, zoals een grote neus of tatoeages, ogen of kledingstijl, afkomst of accent en ga zo maar door.  

Sharing is caring