Elke dag een gember shot is goed voor je 

Er is een grote hype over gember shotjes, veel mensen denken dat het gezond en super goed voor je is. Dit zou goed moeten zijn voor je lichaam, vetverbranding en voor het binnen krijgen van je benodigde vitamines. Echt een toverdrankje dus. Maar hoe gezond is een dagelijks gembershotje nou echt? 

Hoe gezond is gember? 

Er wordt veel gezegd en beweerd over gember. Gember zou je menstruatieklachten kunnen verlichten, helpen bij gewrichts- en spierpijn en kunnen helpen bij een gezonde spijsvertering. Als ik dat zo hoor, snap ik dat mensen dagelijks een gember shotje nemen om de dag mee te beginnen! Maar hoe gezond en effectief zijn die gembershotjes nu echt?  

Immuunsysteem 

Een gembershotje boost je immuunsysteem. Dat is ook de reden waarom de meeste mensen het gember shotje drinken. Maar dit is niet altijd een even goede reden. Het verhogen van je weerstand, kan zorgen voor een auto-immuunziekte. Het is dus niet heel verstandig om met je immuunsysteem te gaan schommelen.  

Op de verpakking van de gembershotjes wordt er toch vaak benoemd dat het goed is voor onze weerstand en immuunsysteem, maar hier is dus geen goede onderbouwing voor. Toch zetten veel fabrikanten het op de verpakking en spelen ze in op de consumenten. Die denken natuurlijk dat dit goed is voor hun lichaam en vallen hier als een blok voor.  

Stoppen met shotten? 

Nee natuurlijk niet, een shotje op zijn tijd kan gewoon. Als je het lekker vindt, waarom dan niet? Je moet alleen niet denken dat je iets super goeds doet voor je lichaam, want dat is een illusie die gecreëerd is door de media en fabrikanten. Drink het dus vooral omdat je het lekker vindt en niet om je immuunsysteem te boosten.  

Sharing is caring