4 voordelen van vaak je benen trainen

Veel mensen slaan één van de grootste spiergroepen over, namelijk je beenspieren! Maar toch is het wel een hele belangrijke spiergroep om met enige regelmaat te trainen. Wij hebben voor jou de 4 voordelen op een rijtje gezet.  

Er wordt meer testosteron aangemaakt 

Wil je graag meer spiermassa opbouwen? Dan is het erg belangrijk dat je de juiste hormonen aanmaakt en dat is testosteron. Testosteron is het hormoon dat bijdraagt aan je spieropbouw. Je benen zijn een enorm grote spiergroep en neemt een groot deel van je lichaam in beslag. In deze spiergroep wordt dus meer testosteron aangemaakt, omdat je benen een grote spiergroep zijn.  

Gelijkheid in je lichaam  

Het is niet heel comfortabel wanneer je bovenlichaam het dubbele is van je onderlichaam. Toch gebeurt het wel vaak dat je bovenlichaam groter is, omdat je die gewoon net wat sneller traint dan je onderlichaam. Hierdoor is je lichaam niet in balans en daarom is het goed om je lichaam symmetrisch te trainen. Wanneer je lichaam in balans is voorkom je blessures.  

Je verbrandt meer calorieën 

Wanneer je je benen gaat trainen met oefeningen zoals een squat of een deadlift zal dat je calorieverbranding positief gestimuleren. Dit komt omdat je stofafwisseling een boost krijgt. Wanneer je meer spiermassa aanmaakt dan hebben je spieren natuurlijk ook meer energie nodig in de rustfase. 

Je stabiliteit verbetert  

Door met enige regelmaat je benen te trainen krijg je sterkere beenspieren en dat heeft een positief effect op je stabiliteit. Ook krijg je meer explosieve kracht wat erg handig is wanneer je bijvoorbeeld een HIIT & Fit work-out doet met Maaike.  Dus vergeet niet af en toe een Billen & Benen work-out te doen met Alain en ervaar alle bovenstaande voordelen! 

Sharing is caring