Lang wandelen of snel wandelen  

Heb jij het wandelen ook weer te pakken? Terwijl we eerst nog nooit gehoord hadden van een ‘lawa’ is het nu een van de populairste manieren om te bewegen. En dat is maar goed ook, want het is harstikke goed voor je gezondheid. Maar wat is beter, lang wandelen of snel wandelen. Het is beide goed voor je gezondheid, maar wat voor lawa kan je beter lopen? 

Goed voor je lijf 

Mensen die dagelijks wandelen, ik heb goed nieuws voor je! Wandelen brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zorgt wandelen voor een sneller metabolisme, een hogere hartslag en het verbranden van calorieën.  

Ook is het belangrijk om veel in de natuur te wandelen. Door in de natuur te wandelen kan het je stress verlagen en zorgt het ervoor dat je ‘s avonds beter in slaap valt.  

Voordelen van snel lopen 

15 minuten intensief lopen staat gelijk aan 30 minuten rustig wandelen. Als je misschien minder tijd hebt en toch graag wilt bewegen, kies je sneller voor de wat kortere en snelle wandelroute. Je traint dan niet alleen je lichaam, maar ook je hart. De voordelen daarvan zijn dat je minder snel een hart- en vaatziekte krijgt.  Ook verbeter je na een wandeling je humeur.  

De voordelen van lang wandelen 

Heb je wel tijd voor een lange wandeling? Dan raden wij je ook zeker aan om om de week te kiezen voor een rustigere, langere wandeling. Als je rustig wandelt heb je minder kans op blessures, omdat je minder van je lichaam vraagt. Ook train je met een lange wandeling je uithoudingsvermogen beter.  

Conclusie 

Alleen maar voordelen dus, maar is er nu een van de twee beter? Het zit hem in de combinatie. Er wordt aangeraden om elke week in elk geval een work-out met hoge intensiteit te doen. Dus af en toe een wat op tempo wandeling en daarna weer afwisselen met een lange wandeling wordt zeker aangeraden. En op de andere dagen is een rustigere activiteit als joggen, fietsen of zwemmen ook prima.  

Sharing is caring