Dit is waarom lachen zo gezond is 

Denk is terug aan een grappige situatie, waarbij je gewoon tranen over je wangen had. Waarschijnlijk glimlach je nu al bij het terugdenken van dit moment. Toch lachen we steeds minder. We vergeten om te lachen door de dagelijkse dingen die we doen in het leven. Erg jammer, want lachen is super goed voor je gezondheid. Het is een vorm van meditatie om je mentaal te ontspannen en te genieten van het moment.  

Goed voor het immuunsysteem 

Veel lachen zorgt voor een beter immuunsysteem. Mensen die dus veel lachen hebben een beter immuunsysteem dan mensen die weinig lachen. Veel lachen zorgt voor extra veel witte bloedcellen in je lichaam. Witte bloedcellen ruimen virussen op en zo ben je nog beter beschermt tegen infecties.  

Minder stress 

Van stress worden je bloedvaten nauwer. Door veel te lachen, neemt dit stresshormoon cortisol af. Hierdoor kunnen de bloedvaten zich weer verbreden. De kans op bijvoorbeeld een hartaanval zal dan verminderen. Door te lachen komen er stoffen in de hersenen vrij die een kalmerend en pijnstillend effect hebben en zorgen voor een ontspannen houding. Ook heb je daarna een zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.  

Betere conditie en ontspanning 

Tijdens het lachen zal je hartslag omhooggaan. Hierdoor word je bloed sneller rondgepompt. Bovendien train je automatisch je buikspieren door te lachen. Misschien heb je weleens buikpijn gevoeld na het lachen, dat zijn je buikspieren die zich hebben moeten aanspannen. 

Je longcapaciteit wordt groter door te lachen en je traint je middenrifspieren, waardoor je ademhaling beter wordt. Na deze lach-inspanning kan je lichaam zich makkelijker ontspannen omdat het lichaam automatisch in een herstelmodus komt. 

Je wordt er knapper van!  

Door veel te lachen train je je gezichtspieren. Bovendien word je veel knapper van veel lachen. We zien toch liever een glimlach op je gezicht. Ook maakt dit je aantrekkelijker en zal je meer zelfvertrouwen geven. Een glimlach op je gezicht zal je toegankelijker maken voor anderen en dan zul je ook zien dat je makkelijker nieuwe connecties maakt met mensen om je heen. 

Sharing is caring