Dit moet je doen als je huid gaat vervellen  

Vervellen, het eigenlijk niks anders dan beschadigde huid die plaats maakt voor een nieuwe gezonde huid. De hele bovenste huidlaag laat los. Meestal duurt het een paar dagen voor de huid zich volledig heeft hersteld. Wat je in die tussentijd kan doen, dat vertellen we je.  

Niet krabben 

We snappen het, de vernieuwing van de huid kan zorgen voor hele vervelende jeuk. Is je huid dan aan het vervellen, krab dan absoluut niet. Door te krabben ontstaat er alleen maar irritatie en je kan er zelfs littekens aan over houden. Dat wil je natuurlijk niet. Afblijven dus! 

Niet scrubben 

Het lijkt een goed idee of je huid een handje te gaan helpen. Maar dit kan je beter niet doen, scrubben vergroot namelijk de kans op infecties. Scrub je wel? Wees dan erg voorzichtig en scrub niet elke dag. Doe je dit wel dan geef je de huidcellen niet de kans om te vernieuwen. Het proces van vervellen duurt dan alleen maar langer. 

Verbrand  

Is je huid aan het vervellen omdat je bent verbrand? Dan is het blijven koelen een heel goed plan. Gebruik hiervoor een bodylotion die in de koelkast heeft gestaan. Of kies voor komkommerschijfjes of zelfs yoghurt.  

Vet houden  

De velletjes vallen best wel op. Zeker in je gezicht. Houd je gezicht even vrij van make-up deze benadrukken de velletjes alleen maar. Smeer je gezicht in met een vette crème. De velletjes vallen dan minder op en de huid blijft gevoed. En vergeet de SPF zeker niet, ben je verbrand dan wil je zeker niet dat het erger wordt, toch? 

Drinken  

Uiteraard moet je de huid van buitenaf goed verzorgen. Maar vergeet je huid niet van binnenuit te hydrateren. Neem overal een waterfles mee naar toe. Je huid zal je erg dankbaar zijn als je 8 tot 10 glazen water op een dag drinkt.  

Sharing is caring