Zelfbruiner mislukt, dit kan je doen  

Een lekker bruin kleurtje, bruin worden zonder uren in de zon te liggen. Dat klinkt aantrekkelijk. Lang leven zelfbruiner als het goed gaat dan. Heb je strepen, vlekken of is het toch iets heftiger uitgepakt. Dat kan gebeuren natuurlijk. Met deze tips los jij het op. 

De beste oplossingen 

Scrubben maar  

Is je zelfbruiner flink mislukt dan is een scrub je grootste vriend. Scrub je huid voorzichtig met een scrub met korrel of een special scrubhandschoen. Besteed extra tijd en aandacht aan de plekken waar de meeste vlekken en plekken zitten. Vaak zijn dit plekken zoals ellenbogen, enkels en de handen. Door te scrubben haal je het bovenste laagje van je huid weg waardoor je bruine kleurtje egaler oogt. Hydrateer vervolgens de huid met een bodylotion of olie.  

Citroen  

Citroensap op je haar aanbrengen zodat het lichter wordt. Het werkt eigenlijk een beetje hetzelfde voor je huid. Snij een citroen doormidden en wrijf hiermee over de vlekken en donkere stukken. Het citroensap zorgt ervoor dat het een klein beetje minder wordt en dat het dus minder opvalt. Een koud schijfje aardappel heeft hetzelfde effect! 

Scheren 

Je hebt net je benen geschoren en bent daarna met een zelfbruiner aan de gang gegaan. Helaas zitten er nu allemaal kleine bruine stipjes op je benen. Hoe kan dat? De zelfbruiner is in de haarzakjes terecht gekomen. Maar we hebben de oplossing, pak je scheermes er maar weer bij. Zo verwijder je niet alleen je stoppels maar ook openen de haarzakjes weer. Aanrader, scheer onder de douche voor een extra glad resultaat. Je benen zijn weer egaal! 

Verwijderen 

Soms als je een zelfbruiner al een paar dagen op hebt verschijnen er alsnog vlekken. Het beste wat je dan kan doen is het er helemaal vanaf halen. Rondlopen met vlekken dat wil niemand. Er bestaan zelfs speciale self tan erasers. Deze foam of crème breng je aan op de huid en laat je even intrekken. Spoel het eraf en je zelfbruiner is verdwenen. Zo makkelijk kan het zijn.  

Sharing is caring