Alles wat je wil weten over het bloedgroep dieet! 

Er zijn inmiddels ontzettend veel diëten, je kunt het eigenlijk zo gek niet meer bedenken. Maar toch willen we je in dit artikel voorstellen aan een nieuw dieet genaamd het bloedgroep dieet. Wat dit dieet inhoud vertelt de redactie je dit in het nieuwe artikel! 

Verschillende bloedgroepen 

Er zijn vier verschillende doelgroepen; O, A, B en AB. Misschien weet je van jezelf welke bloedgroep je hebt, mocht je dit niet weten dan kun je dit achterhalen via een bloedonderzoek. In Nederland is de meest voorkomende bloedgroep O (47%) hierna volgt bloedgroep A (42%). B en AB komen minder vaak voor B vertegenwoordigt 8% en AB 3%.  

Waarom het bloedgroepdieet?  

De reden dat het bloedgroepdieet in het leven is geroepen is omdat je bloedgroep samenhangt met hoe je voedsel verteert en hoe je stofwisseling in z’n werk gaat. Dit komt omdat bloedgroepen in verschillende tijden van de geschiedenis zijn ontstaan. De oudste mensen (jagers en verzamelaars) hadden bloedgroep O, deze groep kan daarom volgens de mensen van het bloedgroepdieet het beste vlees verdragen. Na het ontstaan van bloedgroep O ontstond bloedgroep A, A hoorde voornamelijk bij de landbouwers zij aten vooral veel granen en groente. B ontstond dan weer in het tijdperk van de boeren en de tijd dat er koeien gemolken werden. Als laatste ontstond in de middeleeuwen bloedgroep AB dit is een mengeling van A en B.  

Het bloedgroepdieet is niet wetenschappelijk bewezen  

Ondanks dat het bloedgroepdieet voor veel mensen voordelen kan meebrengen. Voordelen zijn onder andere dat je lichaam beter in balans is en dat je lichaam afvalstoffen sneller kan afvoeren. Maar daarnaast kan het ook voor een vermindering van angst en depressie zorgen. Is het bloedgroepdieet en de werking daarvan niet wetenschappelijk bewezen en is het vaak een te eentonig eetpatroon.  

Voor als je het eens wil proberen!  

Wanneer je het toch eens wil proberen of wanneer je gewoon geïnteresseerd bent in wat voor voedsel past bij jouw bloedgroep hebben we dat hieronder voor je uitgeschreven:  

Bloedgroep O  

Volgens het bloedgroepdieet kunnen de mensen met bloedgroep O het beste veel vlees, vis, groenten, fruit en bonen eten. Het eten van tarwe en granen kun je het beste zoveel mogelijk vermijden.  

Bloedgroep A  

Mensen met bloedgroep A kunnen het beste een veganistisch dieet hanteren. Dit betekent dus vooral veel groente, noten, fruit.  

Bloedgroep B  

Volgens het bloedgroepdieet is bloedgroep B de enige bloedgroep die zuivel wel goed kan verdragen. Voor bloedgroep B is het eten van een gevarieerd eetpatroon belangrijk. 

Bloedgroep AB 

Het bloedgroepdieet van AB lijkt erg op B maar wel kun je beter het zuivel weglaten. Ook voor mensen met bloedgroep AB is gevarieerd eten erg belangrijk. 

Sharing is caring