Sporten voor het slapen go or no go?

Een goede nachtrust is voor iedereen hartstikke belangrijk en sporten is goed voor je gezondheid. Maar is het slim om te sporten van voor je gaat slapen? Wij hebben voor jou het antwoord! 

Hou wat tijd tussen sporten slapen 

Sporten voor het slapen is niet een heel slim idee. Tijdens het sporten komt er endorfine vrij en je lichaamstemperatuur wordt natuurlijk hoger en daardoor zal je merken dat je problemen krijgt met in slaap komen. Je lichaam heeft namelijk wel even de tijd nodig om te herstellen van je work-out en om ook weer goed in slaap te kunnen komen.   

Tips  

Met een drukke agenda is het natuurlijk niet altijd makkelijk om in de ochtend of middag te sporten en dan heb je geen andere keus dan in de avond te sporten. Om toch te kunnen sporten in de avond en gewoon goed in slaap te komen hebben wij voor jou een aantal tips namelijk: 

  • Wanneer je klaar bent met sporten is het slim om niks meer te eten. 
  • Drink tijdens en na het sporten geen drankjes die cafeïne bevatten. 
  • Probeer niet al te intensief te sporten. 
  • Na je work-out kan je ervoor kiezen om even een ontspanningsoefening te doen om lekker tot rust te komen. 

Welke sporten kan je doen voor het slapen? 

De intensieve sporten kan je het best skippen als je voor het slapen nog wil gaan sporten. Zo kan je ervoor kiezen om nog even te gaan wandelen of fietsen, maar ook yoga is een hele goede om te doen voordat je gaat slapen. Je kan dan met een ontspannen body en mind in je bed kruipen en slapen. 

Kan je dan helemaal geen intensieve sporten doen voor het slapen? Zeker wel, maar het is wel belangrijk dat je minimaal één uur tussen het sporten en slapen houdt. Hierdoor heeft je lichaam namelijk de tijd om even te kunnen herstellen.  

Sporten voor het slapen betekent niet dat je heel slecht slaapt, maar het is wel lastiger om in slaap te komen, maar wanneer je in slaap bent gevallen heb je alsnog een heerlijke nachtrust.  

Sharing is caring