Geen alcohol drinken, dit doet het met je gezondheid!  

Je hoort het veel mensen zeggen en dan vaak na een avondje te diep in het glas gekeken te hebben: ‘Ik drink echt geen druppel meer!’. Vaak is het zo dat dit voornemen het volgende weekend of soms zelfs de volgende dag alweer sneuvelt. Maar wat doet het nu met je gezondheid als je geen druppel alcohol meer drinkt. We vertellen het je hieronder! 

Je valt af! 

Om te beginnen is een eerst goed bijkomend voordeel dat je zal zien dat je afvalt. Alcohol is namelijk echt een directe dikmaker, dit komt niet alleen door de calorieën die erin zitten maar daarnaast is alcohol voor het lichaam gewoon niet fijn om af te breken. Alcohol vraagt veel aandacht van de stofwisseling dit zorgt ervoor dat de andere stofwisselingsprocessen soms te kort worden gedaan. Dit kan dus onder andere de vetverbranding zijn die wordt onderdrukt door het drinken van alcohol.  

Je lever herstelt zich 

Je bent je er vast van op de hoogte dat alcohol drinken een enorme aanslag is op je lever. Misschien heb je zelfs wel eens foto’s gezien van iemand die te lang en te veel alcohol gedronken heeft en van iemand die dit niet gedaan heeft. Je lever kan er zo anders uit gaan zien omdat er door alcohol veel vetten zich ophopen in de levercellen. Maar goed nieuws! Wanneer je stopt met drinken kan je lever zich weer ontzettend goed herstellen.  

Je immuunsysteem wordt beter! 

Wanneer je stopt met alcohol drinken wordt je immuunsysteem ook beter. Dit komt omdat de verwerking van alcohol zorgt voor afbraakstoffen. Deze afbraakstoffen vormen een ophoping in het lichaam. Dit kan voor een verminderde weerstand zorgen tegen ziekte en/of verkoudheden.  

Say bye tegen de katers!  

Het laatste voordeel voor je gezondheid en je geest is dat je jezelf gewoon echt beter voelt wanneer je stopt met het drinken van alcohol. Om te beginnen kun je gedag zeggen tegen de katers en daarnaast ook tegen de hoofdpijn die je er soms van kunt krijgen. En ook hoef je tijdens je avondje uit niet meer boven de pot te hangen nadat je toch net wat te veel op had.  

Sharing is caring