Een traditioneel asperge recept

Ingrediënten voor 6 personen  

  • 2 kilo witte asperges 
  • 160 gr boter (ongezouten) 
  • 500 gr krieltjes  
  • 6 plakken ham  
  • 6 eitjes  
  • Zout  

Saus  

  • 6 eidooiers  
  • 20 ml balsamicoazijn 
  • 180 ml witte wijn (en nee niet om op te drinken J) 
  • Zout  

Bereidingswijze  

Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe water in een pan en breng dat aan de kook samen met wat zout en een klontje boter. Wanneer het water kookt doe je de asperges erin en laat je het koken voor 10 minuten en na die 10 minuten moet je de asperges nog 10 minuten laten rusten in het kookvocht. Daarna kan je ze uit de pan halen en leg je ze aan de kant totdat je de borden gaat opmaken. 

Kook of stoom dan de krieltjes en kook ook de eieren zoals jij ze het liefst hebt. Splits ondertussen de eieren en klop de eidooiers goed los en voeg dan de azijn en wijn eraan toe. Roer dit goed door elkaar en laat de boter smelten. Zet een pannetje op het vuur en doe daar het eimengsel in. Dit ga je omtoveren tot een saus. Wanneer het eruit ziet als een saus haal je het van het vuur. Breng het dan op smaak met wat zout en voeg al kloppend de gesmolten boter toe.  

Nu kan je de borden gaan opmaken en genieten. 

Sharing is caring