Dit is waarom je gember en knoflook wil combineren!

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de combinatie van gember en knoflook heeft zoveel voordelen! Ben jij benieuwd wat de voordelen zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Ontstekingsremmend  

Een ontzettend groot voordeel van gember en knoflook is dat ze een ontsteking kunnen verminderen. De ontstekingsreactie van je lichaam is noodzakelijk om je lichaam gezond te houden. Toch is het eten van ontstekingsremmende ingrediënten goed om onder andere de kans op hartaandoeningen te voorkomen.  

Goed voor je huid 

Gember en knoflook kunnen je helpen om oxidatieve stress te verminderen. Oxidatieve stress is een disbalans tussen vrije radicalen en antioxidanten in je lichaam. Dit veroorzaakt negatieve effecten op je huid. Om goed voor je huid te zorgen is het een goed idee om regelmatig knoflook en gember te eten. 

Goed voor je immuunsysteem 

Doordat gember en knoflook krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben zijn ze ook perfect voor je immuunsysteem. De kans dat je veel last gaat krijgen van bijvoorbeeld griep is veel kleiner en dat is natuurlijk superfijn.  

Boost voor je hersenen 

Dat knoflook en gember veel gezondheidsvoordelen hebben weten we ondertussen wel, maar nog een gezondheidsvoordeel is dat het goed is voor je hersenen. Je beschermt je hersenen tegen cognitieve achteruitgang. Je geheugen zal dus beter worden en zal je dingen sneller op kunnen nemen.   

Vermindert risico op hart- en vaatziekten 

Knoflook en gember kunnen helpen om de risicofactoren van hartaandoeningen te verminderen. Je zal merken dat je bloedsuikerspiegel, bloeddrukniveaus en je cholesterol verlagen.   

Sharing is caring