Dit eten en drinken kan je helpen om gezond oud te worden  

Gezond oud worden, dat is iets wat iedereen het liefst wil. Helaas heeft niemand dit voor het zeggen. Ondanks dat zijn er wel dingen die je in je leefstijl kan aanpassen om die kans te vergroten. In dit artikel vertellen we jou om welk eten en drinken dit precies gaat.  

Gezond voedsel 

Wat betreft voedsel zijn er aardig wat dingen die we je aanraden om te eten, puur omdat ze gewoon heel gezond zijn en je lichaam er heel blij van wordt. Om te beginnen is het belangrijk dat je voldoende groente en fruit eet. Groenten en fruit bevatten namelijk veel vitamines, vezels, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende volkorenproducten te eten, volkorenproducten bevatten namelijk ook veel vezels. Peulvruchten zoals bonen, kikkererwten en linzen vallen ook onder een gezond voedingspatroon. Peulvruchten bevatten veel eiwitten, vezels, ijzer, vitamine B1 en daarnaast helpen ze ook nog is met het verlagen van je LDL-cholesterol. Misschien deed je het al, misschien nog niet, maar ook wordt er aangeraden om elke dag een handje noten te eten. Noten bevatten namelijk veel onverzadigde vetzuren. Ook is het goed om af en toe vette vis te eten.  

Wat je vooral minder en liever niet moet eten is bewerkt voedsel, dit is echt in de breedste zin. Zoete en/of snacks waar veel bewerkte producten inzitten zijn niet gezond maar daarnaast is het ook goed om op te letten met bewerkt vlees.  

Gezond drinken 

Als we kijken naar drinken wat het beste is voor je lichaam is dat misschien niet geheel onverwacht toch echt water. Water blijft het beste om te drinken en dan het liefst minimaal 1,5 liter per dag. Koffie en thee kan ook voor de afwisseling prima, maar probeer het vaakst voor water te kiezen. Alcohol kun je beter vermijden daar wordt je lichaam namelijk niet blij van.  

Je algehele leefstijl is belangrijk 

Naast de juiste voeding en het juiste drinken is ook je algehele leefstijl natuurlijk van invloed op gezond ouder worden. Zorg ervoor dat je niet rookt en daarnaast voldoende beweegt en niet te lang achter elkaar zit.  

Sharing is caring