Bij jij al bekend met LISS  

Trillende benen aan het einde van je training en badend in het zweet. Een pittige training is niet altijd waar je zin in hebt. We vertellen je alles over de Low Intensity Steady State trainingen. Heb jij deze training al op de planning staan? 

Wat is LISS? 

We zeiden het al maar LISS staat voor Low Intensity Steady State. Een lange intensiteit, regelmatige staat. Oftewel een activiteit gedurende langere tijd met een lage intensiteit volhouden. Je fiets bijvoorbeeld een uur lang op hetzelfde tempo. 

Is het dan een vorm van cardio, ja dat klopt. Bij LISS wil je je hartslag rond de 50% tot 65% van je maximale hartslag houden. Dus is je maximale hartfrequentie 187 dan wil je je hartslag houden tussen de 93 en 121. Het is dus perfect voor het versterken van het cardiovasculaire systeem. Je onderhoudt en verbetert de functie van je hart, de bloedvaten en je longen. Met deze vorm van rustige cardio gaat er genoeg zuurstof naar je spieren gaan. Het zorgt ervoor dat je conditie snel beter wordt.  

Voordelen van LISS 

  1. Het grootste voordeel van deze training is dat het impact klein is. Je beweegt op een lage intensiteit, de belasting op je lichaam is klein dus de kans op blessures is klein.  
  1. Iedereen kan aan deze training starten. Beginner of topsporter deze training kan iedereen uitvoeren. De drempel is laag qua niveau. Je hebt namelijk geen apparaten nodig. 
  1. Je hoeft je geen zorgen te maken over hersteltijd. Omdat de impact laag is kan je kan je de dag erna gewoon weer een andere training doen.  

Denk hieraan bij je LISS work-out 

Probeer zoveel mogelijk buiten te wandelen. Gebruik je een loopband dan is een uur per sessie echt een maximum. Stel een lichte hellinginterval in. Houd een rustig tempo aan. Ben je een beginner probeer dan niet vaker dan drie keer per week deze training in het plannen.  

Sharing is caring