Lemon bars met blauwe bessen

Ingrediënten voor 9 stuks 

  • 200 gr suiker 
  • 2 eieren 
  • 4 el bloem 
  • 1 tl bakpoeder 
  • Snufje zout 
  • 2 citroenen 
  • Blauwe bessen 

Bodem 

  • 110 gr boter 
  • 125 gr bloem 
  • 50 gr suiker 

Bereidingswijze  

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en mix dit goed door elkaar totdat je een mooi kruimelig deeg hebt. Pak er een ovenschaal bij en vet die in of doe er bakpapier in. Verdeel dan het deeg over de bodem van de ovenschaal. Dit zet je voor 25 minuten in de oven. 

Rasp de citroen en pers hem uit. Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom behalve de blauwe bessen en maak er een mooi mengsel van. Doe de rasp en sap van de citroen erbij en mix het nog even een keer door elkaar.  

Haal de ovenschaal uit de oven en giet het mengsel eroverheen. Doe dan de temperatuur naar 160 graden en giet het mengsel in de ovenschaal. Nu kan je het terug in de oven doen voor 40 minuten. Wanneer het weer uit de oven is verdeel je de blauwe bessen erover. Laat hem dan goed afkoelen en zet het in de koelkast.  

Als hij helemaal goed is afgekoeld kan je hem in 9 stukken snijden.  

Sharing is caring