Wat zijn booster serums en wat doen ze voor je huid 

Je ziet het steeds vaker, naast serums en crèmes zijn er ook veel boosters te vinden in de huidverzorgingschappen. Maar wat is de werking eigenlijk van deze nieuwkomer. We vetellen je alles over de booster serums en hoe je ze kan toevoegen aan jou routine. 

Wat zijn booster serums?  

Net zoals een serum komt ook het booster serum uit Korea overgewaaid. Wij willen natuurlijk ook een booster serum proberen want de Koreaanse vrouw heeft altijd een perfecte stralende huid. Elke booster bevat een speciale mix ingrediënten. Het product wordt verpakt in een flesje met een pipetje want, je hebt maar een paar druppels nodig. Van deze speciale ingrediënten staat er een in de hoofdrol en bevat dus een hoge concentratie.  

Waarom een booster? 

De belangrijkste reden om een booster te gebruiken is om de opperhuidlaag te versterken. Dit zorgt namelijk voor een gezonde en stralende huid. Nu zal je denken, daar is mijn serum toch eigenlijk voor? Het verschil tussen een serum en booster is dat een serum een algemeen huidprobleem aanpakt. Vaak gaat dat om een hydratie. Een booster is gefocust op een specifiek huidprobleem en snelle verbetering. Zo kan je denken aan grove poriën, pigmentvlekken of huidveroudering. Je kan het dus in combinatie gebruiken met je serum, het versterk elkaar. 

Hoe gebruik je een booster serum? 

Een booster geeft een boost aan je huid en de andere verzorgingsproducten. Het is dan ook makkelijk in je routine op te nemen. Let wel op, een booster serum bevat een hoog gehalte van een bepaalde werkzame stof. Je huid zal hier dus aan moeten wennen. Begin met een keer in de week, zo kan je zien hoe je huid reageert. Gaat dit goed, dan kan je opbouwen naar twee keer per week. Merk je dat je huid rood wordt of gaat prikken, dan gebruik je het product te vaak.  

Sharing is caring