Verzwaringsdeken, slaap ik hierdoor dan beter 

Een goede nachtrust, dat wil iedereen. Maar het houdt veel meer in dan alleen maar lekker slapen. Hoe beter je slaapt hoe beter jij je voelt. Het heeft zoveel effect mentaal als fysiek. Misschien is een verzwaringsdeken wel een uitkomst voor jou.  

Wat is een verzwaringsdeken? 

Het is eigenlijk precies wat je denkt. De deken is verzwaard en is dus een stuk zwaarder dan het dekbed waar je normaal onder slaap. Een verzwaringsdeken weegt gemiddeld 7 tot 15 kilo. Maar wist je dat dit afhankelijk is van jouw gewicht. Het ideale gewicht is tussen de 10 en de 15 procent van je lichaamsgewicht.  

Hoe wordt een verzwaringsdeken gemaakt? 

Zoals we al zeiden lijkt het heel erg op een normale deken. Ze verwarmen nauwelijks en zijn gemaakt van dezelfde stoffen als je normale dekbed. Het verschil zit alleen in het extra gewicht die aan de deken is toegevoegd. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door het toevoegen van glazenknippers die in de stof worden vastgenaaid.  

De voordelen 

Een verzwaringsdeken kan goed werken als je niet goed of gemakkelijk kan slapen. Zo zorgt het ervoor dat je sneller inslaapt en dieper slaapt. Door de druk van de deken slaap je dieper en word je dus meer uitgerust wakker. Maar er zijn meer voordelen, namelijk: 

  • Beter verwerken van prikkels 
  • Veilig en geborgen gevoel 
  • Kan helpen bij een lichaam die onder stress staat. Bijvoorbeeld bij aandoeningen als ADHD, angststoornissen, autisme maar ook eetstoornissen.  

Sharing is caring