De kracht van zeelucht

Wanneer het lekker weer is ga je met plezier even lekker een dagje naar de zee. Nu heeft de zeelucht is positieve werking op je gezondheid. Ben jij benieuwd wat de zeelucht met je gezondheid doet? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Het inademen van zeelucht 

Heb je een hoge cholesterol? Dan kan je door zeelucht in te ademen je hoge cholesterol tegengaan. Maar niet alleen dat ook kan het helpen om kanker te bestrijden. Een gen dat een grote rol speelt bij longkanker wordt geremd door de zeelucht.  

Zee geluiden 

Je hersenen zijn continu bezig om de geluiden die je de hele dag hoort te registreren. Er wordt de hele tijd geanalyseerd of het geluid dat je hoort wel veilig is. Wanneer je natuurlijke geluiden hoort wordt dat direct herkend als een veilig geluid.  

Zwemmen in de zee 

Lekker op het strand liggen is natuurlijk al fantastisch, maar zwemmen in de zee heeft ook zijn voordelen. 

Boost voor je seksleven 

Een duik in de zee heeft een positief effect op je seksleven. Wanneer je een frisse duik neemt zien mannen en vrouwen hun gehalte van respectievelijk testosteron en oestrogeen flink stijgen. Dit is alleen maar een groot voordeel voor je prestaties in bed. 

Pijn 

Zwemmen in het toch af en toe koude water zorgt ervoor dat je ineens een losbarsting krijgt van adrenaline in je lichaam. Door die adrenaline vergeet je de pijn die je voelt of hebt. Je moet de zee eigenlijk zien als een natuurlijke pijnstiller. 

Huidaandoeningen  

De zee is natuurlijk zout en dat heeft een positief effect op je huid. Het water zorgt voor het vasthouden van vocht in je huid. Ook kan het water eczeem bij kinderen kunnen verbeteren. En wat natuurlijk ook heel fijn is dat je huid lekker zacht aanvoelt. 

Allergie 

Heb jij ook last van hooikoorts deze tijden? De zee kan de symptomen van hooikoorts verminderen! Het water wordt gezien als een zoutoplossing en zou dus een jeukende of loopneus kunnen verminderen.  

De zee heeft dus ontzettend veel voordelen. Dus trek je zwemkleding maar alvast aan en neem een duik in de zee! 

Sharing is caring