3x oefeningen voor sterke hamstrings 

De hamstrings zijn de spieren die aan de achterkant van je bovenbenen lopen. Door het trainen van je hamstrings heb je minder kans op een blessure en wordt de kracht in je benen over het algemeen een stuk groter!  

Leg curls met bal 

Voor deze oefening heb je een fitnessbal nodig. Ga met je rug op de grond liggen en plaats je hielen boven op de fitnessbal. Lift volgens de bekken van de grond, zodat het lichaam in een rechte lijn komt te staan van het hoofd tot de hielen. Gebruik de hamstrings om de hielen met de bal richting je billen te bewegen. Het is een pittige oefening! 

Lunge 

Zet je linkerbeen voor je rechterbeen. Zak vervolgens door je knieën, zorg ervoor dat de voorste knie niet voorbij de tenen komt. Kom vervolgens krachtig weer omhoog, terug in de startpositie. Herhaal de oefening met je rechterbeen. Ben je toe aan meer uitdaging, voeg dan een uitvalpas toe aan de oefening. Ga met de voeten naast elkaar staan en stap met je linkerbeen uit naar voren. Zak nu door de knieën, je maakt nu dus de lunge. Kom weer omhoog en stap terug in startpositie. Zorg dat je het bovenlichaam tijdens de gehele oefening goed rechtop houdt.   

De brug 

Ga op je rug liggen en buig de knieën tot 90 graden. Plaats beide voeten plat op de grond. Leg je armen langs je lichaam met de handpalmen naar beneden. Zorg dat je tijdens de hele oefening je de buik- en bilspieren aanspant. Til je billen van de grond, zo vorm je een rechte lijn met de knieën, heupen en schouders. Ben je toe aan meer uitdaging, strek dan afwisselend op het hoogste punt het linker- of rechterbeen uit. Zorg dat je daarbij de heupen in positie houdt.

Sharing is caring