Deze gezonde producten bevatten verrassend veel calorieën! 

Vaak wordt er bij gezonde producten direct gedacht dat dit producten zijn met weinig calorieën. Maar dit hoeft helemaal niet altijd zo te zijn, in dit nieuwe artikel delen we met jou een aantal gezonde producten die toch écht verrassend veel calorieën bevatten! 

Gedroogd fruit 

Bij gedroogd fruit hebben we het vaak over rozijnen, dadels, pruimen, vijgen en abrikozen. Ondanks dat het zeker niet ongezond hoeft te zijn bevat gedroogd fruit wel veel suikers en daarnaast ook calorieën. Gedroogd fruit bevat per 100 gram zo’n 360 calorieën.  

Avocado 

De avocado is een ontzettend voedzaam en gezond product maar ondanks dat bevat het wel veel calorieën. Per 100 gram bevat een avocado zo’n 160 calorieën. 

Noten 

Noten zijn daarnaast ook supergezond maar bevatten ook best veel calorieën. Gemiddeld bevatten noten per 100 gram zo’n 600 calorieën. Nu is het wel zo dat de ene noot calorierijker is dan de ander maar over het algemeen kom je hier gemiddeld wel op uit.  

Havermout 

Havermout zonder toevoegingen is meestal een betere keuze dan brood. Havermout bevat wel aardig wat calorieën, zo’n 375 per 100 gram. 

Kokosolie 

Kokosolie is iets wat altijd wel heel gezond klinkt, dit kan het ook zeker zijn, maar daarnaast bevat kokosolie wel erg veel calorieën. Kokosolie bevat per 100 gram zo’n 860 calorieën.  

Zalm 

Zalm behoord tot de vette-vissoorten. Zalm is dan ook zeker supergezond mede door het omega-3 gehalte. Toch is zalm niet echt laag in z’n calorieën, per 100 gram bevat zalm 275 calorieën.   

Staar je niet blind op calorieën! 

Ondanks dat alle bovenstaande gezonde producten best veel calorieën bevatten is het goed om je daar niet blind op te staren. Zolang je verder niet te veel calorieën eet is het juist goed om deze producten wel te eten en ze zeker niet te vermijden door de calorieën. Dit komt omdat deze producten je kunnen voorzien van veel belangrijke voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft. Het belangrijkste is om alles met mate te eten!  

Sharing is caring