Dit zeggen je voeten over je gezondheid!

Ze zeggen onder andere dat je nagels, ogen en houding iets over je gezondheid zegt maar ook je voeten zeggen iets over je gezondheid. Ben jij benieuwd wat het over je gezondheid zegt? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Pijnlijke hielen 

Wanneer je ouder wordt worden je hielbenen en peesplaten meer belast bij een inspanning. Ze geven ondersteuning aan je voetboog en zorgen er ook nog eens voor dat je meer kracht kan zetten wanneer je aan het lopen of springen bent. 

Je kan last van je hielen krijgen wanneer je een ontsteking hebt aan je peesplaat en dat komt door de overbelasting. Die ontsteking merk je vooral wanneer je ineens moet opstaan na een lange tijd te hebben gezeten. 

Branderig gevoel in je voeten 

Het hebben van een branderig gevoel in je voeten kan je krijgen wanneer je lang aan het lopen bent, lang staat of door schoenen die niet heel chill zitten. Heb je dit gevoel ook in je voeten wanneer je niet lang wandelt of wel comfortabele schoenen aanhebt? Dan kan het zijn dat je diabetes hebt, maar het kan ook een tekort zijn aan vitamine B, een minder goede bloedsomloop of een chronische nierziekte. 

Gezwollen voeten 

Dit is een veelvoorkomend iets en dan vooral bij zwangere vrouwen, maar je kan het ook krijgen wanneer het warm is of wanneer je te lang rechtop staat. Het is dan dus een tijdelijk iets, maar wanneer het lang standhoudt dan is er wel iets meer aan de hand en kan je er beter naar laten kijken. 

Koude voeten 

Nu heb je natuurlijk vaak last van koude voeten wanneer het winter is, maar heb je vaak last van koude voeten ook buiten de winter? Dan kan het zijn dat de doorbloeding in je voeten niet helemaal goed is. Dit kan een gevolg zijn van hartproblemen, roken of een veel te hoge bloeddruk.  

Dikke en gele teennagels 

Wanneer je dikke gele teennagels hebt kan je snel denken aan een schimmelinfectie, maar dat hoeft niet. Het kan namelijk ook een symptoom zijn van longproblemen.  Voeten zeggen dus behoorlijk wat over je gezondheid. Twijfel je over je klachten? Dan kan je altijd naar de huisarts gaan. 

Sharing is caring