Waarom komen puistjes op dezelfde plek terug 

Het lijkt wel een vicieuze cirkel, die ene puist blijft maar op dezelfde plek terugkomen. Het liefst wil je zo snel mogelijk van deze koppige oneffenheden af. We vertellen je over de oorzaken van deze vervelende puistjes. 

Cyste 

Onderhuidse puisten zie je al ver van de voren aankomen. Ze staan erom bekend elke keer op dezelfde plek te verschijnen. Deze puist soort ontwikkelt zich als je porie vertakt en de talg zich door de huid gaat verplaatsen. Het vormt zich als het ware als een ballon onder de huid. Hij blaast op en loopt leeg, afhankelijk van hoeveel talg je huid op dat moment aanmaakt.   

Aan deze puist kan je helaas niet veel doen. Het beste wat je kan doen is afwachten. Word het wel heel erg, bezoek dan een dermatoloog.  

Uitknijpen  

Het uitknijpen van een puistje wordt sowieso niet aangeraden. Doe het liever niet, maar doe je het wel, doe het dan goed. Doe je het niet goed dan is de kans groot dat vuil en talg achterblijft. Zo groeit er een nieuwe ontsteking, binnen de korstte keren heb je weer een aanwezige puist op dezelfde plek. Ga je een puist uitknijpen was dan eerst goed je handen. Zo voorkom je dat er bacteriën in de puist komen.  Wil je voorkomen dat de porie opnieuw verstopt raakt gebruik dan bijvoorbeeld een product met salicylzuur.  

Aan je gezicht zitten 

Voor veel mensen is het een gewoonte, met je handen in het gezicht zitten. Doe je dit veel dan kan het zijn dat je talg en vuil als het ware in de poriën duwt.   

Wil je dit voorkomen, dan is het eigenlijk heel simpel. Zit niet aan je gezicht en ja we snappen dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Ook kan het slim zijn een product te gebruiken met salicylzuur, zo houd je de huid schoon en dood je bacteriën die van de handen afkomen.   

Hormonen 

Moet je ongesteld worden? Ook dan keren puistjes vaak terug op dezelfde plek. Hormonale puistjes bevinden zich vaak op de kaak, wangen en kin.  

Sharing is caring